Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Συνεχίζεται η μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Πισπιρίγκου: «Η κεταμίνη δεν δόθηκε από γιατρό»

Συνεχίζεται η μαραθώνια εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου έκανε εκτενή αναφορά για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά το τελευταίο, μοιραίο επεισόδιο ανακοπής της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

«Ήταν 14:24, το μεσημέρι. Η κατηγορούμενη με κανονικό βήμα πηγαίνει στη στάση των νοσηλευτών, δεν φωνάζει και απαντά καταφατικά αν το παιδί έχει επεισόδιο. Δεν φορά μάσκα και γι’ αυτό η νοσηλεύτρια την αναγνωρίζει. Φωνάζει τη γιατρό και η κατηγορούμενη εξακολουθεί να μην μιλάει, αλλά κάνει ένα καταφατικό νεύμα στη γιατρό και λέει ένα “ναι” όταν τη ρωτούν αν η Τζωρτζίνα έχει νέο επεισόδιο. Στις 14:30 έχει αναλάβει το προσωπικό της ΜΕΘ» είπε η εισαγγελική λειτουργός, και συνέχισε: «Ο κ. Τζιούβας ενημερώνει την κατηγορουμένη ότι το παιδί δεν τα καταφέρνει και δεν ανταποκρίνεται και εκείνη αντιδρά λέγοντας να δει αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Αυτή είναι η αντίδρασή της στην είδηση του θανάτου».

Μαραθώνια η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου -Από τις 09:45 αγορεύει η εισαγγελέας! Αναμένεται η πρότασή της

Η εισαγγελέας εξέφρασε την απορία πώς η κατηγορούμενη είχε την ψυχραιμία να ενδιαφερθεί για το πού θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού της και αφού έχει χάσει άλλα δύο παιδιά.

«Κακώς υπήρξε μομφή κατά του ιατροδικαστή Σωτ. Μπουζιάνη, ότι στην αιτία θανάτου έγραψε ”θανατηφόρα δηλητηρίαση” και όχι ανθρωποκτονία, καθώς η ανθρωποκτονία είναι νομικός όρος και όχι ιατρικός», σημείωσε η εισαγγελέας.

Η κα Σπυριδωνίδου αποδόμησε τους βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της 35χρονης και ήταν ξεκάθαρη πως η κεταμίνη δεν δόθηκε από γιατρό ή νοσηλευτή του Παίδων. Παράλληλα, τόνισε ότι ο σάκος της αναζωογόνησης της ΜΕΘ του Παίδων δεν περιέχει κεταμίνη, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε το νοσοκομείο, και για να βγει από το φαρμακείο του νοσοκομείου χρειάζεται συνταγή.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στο παιδί. Ούτε η ουσία αυτή δόθηκε κατά τη νοσηλεία του παιδιού. Επίσης, από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι το παιδί ήταν επιληπτικό», υποστήριξε.

Η εισαγγελέας αποδόμησε και τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως αν ίσχυαν όσα ανέφερε η ιατροδικαστής Δημακοπούλου, η Τζωρτζίνα θα ήταν «ωρολογιακή βόμβα» από τότε που νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο. «Δεν υπήρχε λογικός ειρμός στον λόγο της, εμφάνισε 3-4 αιτίες θανάτου», υποστήριξε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφερθεί διεξοδικά σε όλα τα γεγονότα της υπόθεσης.

Αναφορικά με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, και τις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι ο γιατρός πρότεινε να δοθούν τα όργανα του παιδιού για μεταμόσχευση, η εισαγγελέας ήταν καυστική: «Στα δικά μου αφτιά ακούγονται ως πομφόλυγες και φληναφήματα. Και απορώ, πώς το επέτρεψε η κα κατηγορουμένη να ακούγονται τέτοια πράγματα» είπε, και συνέχισε:

«Όλα αυτά περί μεταμόσχευσης οργάνων πότε θυμήθηκε να μας τα πει; Θα ήταν αστείο να συζητά κανείς για μεταμόσχευση, καθώς μόνο όταν υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος μιλάμε για μεταμόσχευση. Όμως ο γιατρός είχε πρώτο μέλημα να σώσει τον εγκέφαλο της Τζωρτζίνας».

Σημείωσε δε ότι, όπως είπε η κατηγορούμενη, τον κ. Ηλιάδη «τον είχε σαν Θεό της, παρότι μαθαίνει ότι ο Ηλιάδης μιλά με την κα Τσιόλα, την ιατροδικαστή, συνεχίζει να τον εμπιστεύεται».

Για τη νοσηλεία στο Ωνάσειο και την τοποθέτηση απινιδωτή στην Τζωρτζίνα, η εισαγγελέας τόνισε πως το παιδί από εκεί και μετά είχε αποκτήσει μια οχυρωμένη καρδιά και πως ο γονιδιακός έλεγχος δεν είχε δείξει κάτι.

Η αγόρευση συνεχίζεται.


Πηγή