Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Στο μέγαρο Κυρηνάλιο αναμένεται να μεταβούν σήμερα οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι, για να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας σύνθεσης νέας κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, χθες το βράδυ, έπρεπε να πάρει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, για να μιλήσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Όμως, την τελευταία στιγμή ακύρωσε την συμμετοχή του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θεωρείται αρκετά πιθανό, πάντως, να υπάρξει θετική ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας, και το κύριο θέμα είναι ποιος θα επιλεγεί για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι ένα «ουδέτερο πρόσωπο», το οποίο δεν θα ανήκει ούτε στην Λέγκα, ούτε στα Πέντε Αστέρια. Αρχικά, η καθοριστική συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο έπρεπε να γίνει χθες, αλλά έγινε γνωστό τελικά πως οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο πρόκειται να ξανασυναντηθούν, στη Ρώμη, για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

localStorage.clear();


Πηγή