Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας»

Σε δύο κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών συμμετείχε σήμερα η Λαϊκή Ενότητα, η οποία μέσω ανακοίνωσής της κάνει λόγο για «νέα αγωνιστική απάντηση στις διώξεις εναντίον του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών και συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Όπως ενημερώνει σχετικά η ΛΑΕ, η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Σταδίου 43, όπου είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων δυο πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορούσε πρώτη κατοικία 100 τμ, με τιμή πρώτης προσφοράς 194.000 ευρώ, για χρέος 50.000 ευρώ, ο οποίος τελικά αναστάλθηκε. Ο δεύτερος αφορούσε πρώτη κατοικία 87 τμ στον Ωρωπό, με τιμή πρώτης προσφοράς 105.000 ευρώ, για χρέος 50.000 ευρώ, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος.

Στη συνέχεια, στις 11:00 πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Αιόλου 100, όπου είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 98,2 τμ στο Μενίδι, με τιμή πρώτης προσφοράς 68.000 ευρώ, για χρέος 170.250 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «στις δυο συγκεντρώσεις στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη, της “Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών”, του “Συντονισμού συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών” και των “Ανυπότακτων συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας”».

Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ «και αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δεκάδες πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου των πλειστηριασμών αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο».

Σημειώνεται επίσης ότι με «οι σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις» στα συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία «έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο» ότι οι κινητοποιήσεις «ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» θα συνεχιστούν και ότι «δεν τους φοβίζουν οι κλιμακούμενες διώξεις αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

«Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας συνεχίζεται, διευρύνεται και κλιμακώνεται και συνδέεται όλο και περισσότερο με τους αγώνες για τη δημοκρατία, την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και την κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρεται καταληκτικά.

localStorage.clear();


Πηγή