Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμος ο βασικός «κορμός» των ψηφοδελτίων -«Επτασφράγιστο μυστικό» τα ονόματα

Το χρονοδιάγραμμα της αποκάλυψης των «εκλεκτών» του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη της κάλπης ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετώντας τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα «ξεσκονίσει» τις προτάσεις της εκλογικής επιτροπής για τα ψηφοδέλτια αμέσως μετά τη συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έγκριση τους από την Κεντρική Επιτροπή πριν την Πρωτοχρονιά.

Ο βασικός κορμός είναι έτοιμος, κοντά στο 80% είναι «κλειδωμένα» τα ψηφοδέλτια, ενώ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που θα περιμένει την απογραφή, η Κουμουνδούρου θα προχωρήσει στην ανακοίνωση τους, καθώς θα υπάρχουν κενά στις «επίφοβες» για αλλαγές περιφέρειες προκειμένου να καλυφθούν μετά το Προεδρικό διάταγμα. Άλλωστε δεν ανησυχούν καθώς όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος, το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι η υπερπροσφορά και όχι η αναζήτηση υποψηφίων.

Τα ονόματα πάντως κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό» με τις διαρροές να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χειρίζεται προσωπικά κάποιες υποψηφιότητες που θα προκαλέσουν όπως λένε στελέχη με γνώση, θετική έκπληξη όταν γίνουν γνωστές.

Η μάχη του μπαλκονιού συνεχίζεται

Οι προεκλογικές μηχανές στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν ήδη στο φουλ με τον Πρόεδρο του κόμματος να ολοκληρώνει σχεδόν τις επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα καθώς απομένουν μόνο η Κοζάνη, τα Γρεβενά και η Δράμα για να κλείσει ο κύκλος της Μακεδονίας.

Στην Κουμουνδούρου δεν πίστευαν στα μάτια από τις εικόνες που είδαν από την επίσκεψη στην Καστοριά με τον Αλέξη Τσίπρα να «υποχρεώνεται» λόγω μεγάλης προσέλευσης του κόσμου σε εμπορικό κέντρο της Καστοριάς, να ανέβει σε ένα πεζούλι και να μιλά χωρίς μικρόφωνο στους πολίτες.

«Ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη, σε μια περιοχή που δεν ήταν απλά δύσβατη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν έρημος» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ’19 βρέθηκαν πίσω από τη Νέα Δημοκρατία 23 ποσοστιαίες μονάδες (ΝΔ 50%-ΣΥΡΙΖΑ 27%), από τις χειρότερες επιδόσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

Με την επιστροφή του από τη διήμερη περιοδεία, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα στα γραφεία του κόμματος συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες για την αυριανή μάχη στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ.

Μετά από πέντε ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή χωρίς ανταπόκριση από την πλευρά του Μαξίμου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό, στη «μητέρα των μαχών» όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Αυτή τη φορά δεν μπορεί να δραπετεύσει, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που του έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας υπό το φως των νέων αποκαλύψεων» σημείωναν συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας ασφυκτικό πρέσινγκ στη συζήτηση της Πέμπτης.

Ενδεικτική των προθέσεων του για κλιμάκωση της επίθεσης στην κυβέρνηση είναι η επίσκεψη του σε λίγη ώρα στα γραφεία της ΑΔΑΕ (Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) η οποία έχει εκφράσει ανοιχτά στο στάδιο της διαβούλευσης τις αντιρρήσεις της για το νομοσχέδιο σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ και το καθεστώς των παρακολουθήσεων.


Πηγή