Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτες απειλές στο Twitter κατά της «Ομπρέλας» -Συμμετέχει και ο Πολάκης

Το 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αφήνοντας διχασμένο το κόμμα, το οποίο ετοιμάζεται στις 15 Μαίου, μέσα σε οξυμένο εσωκομματικά κλίμα, να επανεκλέξει πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα και 300 νέα μέλη Κεντρικής Επιτροπής.

Οι εντάσεις, οι αποδοκιμασίες, τα ευτράπελα, τα συνθήματα από το παρελθόν και οι εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές, κυριάρχησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.

Οι αποδοκιμασίες κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και εκπροσώπων της εσωκομματικής τάσης Ομπρέλα, αλλά και οι χυδαίες ύβρεις που εκτόξευσε σύνεδρος κατά του Θ. Δρίτσα έδειξαν από την αρχή ότι η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.

Ακολούθησε νέα ένταση την Κυριακή -ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα-, με φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη. Στο ενδιάμεσο, μια σειρά από τοποθετήσεις συνέδρων προκάλεσαν θυμηδία ή και οργή, ενώ ήταν εμφανές το χάσμα απόψεων μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων.

Ο απολογισμός του συνεδρίου θεωρείται θετικός για την πλευρά Τσίπρα, ο οποίος πέρασε πλειοψηφικά τις απόψεις του και κυριάρχησε επί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Οι πληγές, ωστόσο, παραμένουν ανοιχτές, με τα ιστορικά στελέχη που αποτελούν την «Ομπρέλα» (Φίλης, Παπαδημούλης, Βούτσης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης κ.ά) να σκέπτονται τα επόμενα βήματα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται το ενδεχόμενο διάσπασης, ενώ ορισμένοι, όπως ο Παύλος Πολάκης, συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, με αμείωτη ένταση.

Επίθεση Πολάκη στον Τσακαλώτο

Κύριος στόχος του Παύλου Πολάκη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο συγκρούστηκε στο συνέδριο, ενώ έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και από το παρελθόν. Ήδη από το 2021 ο κ. Πολάκης είχε ανοίξει μέτωπο με τον Ε. Τσακαλώτο λέγοντας «Χάσαμε τις εκλογές γιατί γαμ* τη μεσαία τάξη», ρίχνοντας έτσι τις ευθύνες για την ήττα του 2019 στον τότε υπουργό Οικονομικών που είχε υπερφορολογήσει τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Και ακολουθεί οργισμένη ανάρτηση χρήστη:

«Ντροπή σου να μιλάς έτσι για τον Τσακαλώτο.
Προτιμούμε την αστική ευγένεια από τους δικούς σου τραμπουκισμους.
Μόνο κακό κάνεις όταν το καταλάβει ο Τσίπρας θα είναι αργά».

Ο Πολάκης δέχεται αποδοκιμασίες και από άλλο χρήστη: «Παύλο σε αγαπάμε σε στηρίζουμε αλλά μήπως το παρακάνεις στο λεει ένας πολακικος και ψαροντούφεκα χαλάρωσε δεν είναι ώρα για τετοια».

Την ίδια ώρα, χρήστες διαφωνούν για τη χρησιμότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ:

Επίθεση Πολάκη στην «Ομπρέλα»

Νωρίτερα είχε προηγηθεί το «άδειασμα» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης από τον Κ. Βαξεβάνη: «Στη Βουλή αρνάκια, στο Συνέδριο στρίγγλες», έγραψε, αναφερόμενος προφανώς στην παρουσία των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πάνου Σκουρλέτη.

«Στις 15/5 θα κοπεί ο βήχας», απειλεί ανώνυμος χρήστης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και των μελών της ΚΕ από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η εσωκομματική αντιπολίτευση θα περιοριστεί.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Σύντροφοί σας είναι -όχι δικοί μου. Αυτά που κάνετε, τα έκανε ο Στάλιν στην αριστερή αντιπολίτευση, υπόψη, κόπε πάστε το πάτε (που λέει και ο γίγαντας Πολάκης», σχολιάζει άλλος χρήστης, για να λάβει την απάντηση από τον ίδιο τον Π. Πολάκη:

«Εγώ είμαι γίγαντας. Εσύ ως νάνος του Μητσοτάκη ή του «δικαιωματισμού» μας κατηγορείς: ΑΝΤΕ παίξε παραπέρα!»

Eπίθεση στην «Ομπρέλα» και από την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στις επιθέσεις κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συμμετέχουν και τα φιλικά ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ρεπορτάζ της, η «ΕφΣυν», ανέβασε φωτογραφία, με τα μέλη της Ομπρέλας να τρώνε σε ταβέρνα, μετά το συνέδριο, με τίτλο «Γλέντια και χαρές;». Στη φωτογραφία εμφανίζονται οι Σκουρλέτης, Παπαδημούλης, Λάμπρου, Σερβετάς και πολλοί απλοί σύνεδροι. «Συμβαίνει τώρα: χαλάρωση σε ταβέρνα, μετά την… επιτυχία στο Συνέδριο.

«Υπάρχει ένας κανόνας στην Αριστερά: κεφαλήν ενόψει, πυρ ομαδόν», έλεγε ο αείμνηστος Ηλίας Ηλίου.

«Η μικρότητα δεν κέρδισε ποτέ», έλεγε η γιαγιά μου.
Όσο για το τι γιορτάζουν οι παραπάνω –Σκουρλέτης, Παπαδημούλης, Λάμπρου, Σερβετάς κλπ–, τι να σας πω. Κάτι μού λέει πως και ρεπορτάζ να κάνω, την αλήθεια δεν θα μου την πουν. Έχει σημασία; Όλοι την ξέρουμε
», ανέφερε ειρωνικά για την ήττα της εσωκοματικής αντιπολίτευσης, στο συνέδριο, η εφημερίδα.

Γεύμα σε ταβέρνα κάποιων μελών της «Ομπρέλας», διακρίνονται οι Παπαδημούλης, Σκουρλέτης
Γεύμα σε ταβέρνα κάποιων μελών της «Ομπρέλας», διακρίνονται οι Παπαδημούλης, Σκουρλέτης

«Οι τραμπούκοι δεν έχουν θέση στο κόμμα μου»

Η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, μέλος της «Ομπρέλας» έκανε λόγο για «τραμπούκους» του ΣΥΡΙΖΑ, σε φορτισμένη ανάρτησή της:

«Ναι, ήμουν φορτισμένη μιλώντας στο Συνέδριο. Γιατί σήμερα ο Θ. Δρίτσας, χθες οι Δ. Βίτσας και Ε. Τσακαλώτος, δέχθηκαν αήθη επίθεση. Φορτισμένη γιατί οι τραμπούκοι δεν έχουν θέση στο κόμμα μου. Και ποτέ, στο όνομα καμιάς διεύρυνσης, δεν θα τους θεωρήσω συντρόφους μου».

Επιμένει ο Βίτσας στις απόψεις της «Ομπρέλας»

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Βίτσας, μέλος της «Ομπρέλας», με σημερινό άρθρο του στα «Νέα», επιμένει στις απόψεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει «αρχηγικό» κόμμα». Γράφει χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει «αρχηγικό» κόμμα. Έχουμε έναν άξιο πρόεδρο, τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν αμφισβητείται. Το κόμμα μας, όμως, είναι κατεξοχήν συλλογικό πολιτικό υποκείμενο. Αυτό που μας διακρίνει είναι η συλλογικότητα και η συντροφικότητα. Συζητάμε έχοντας τις διαφορετικές γνώμες και τις ενστάσεις μας, αλλά παίρνουμε αποφάσεις που είναι αποφάσεις του κόμματος. Πρώτος, λοιπόν, ο Πρόεδρος, έχοντας και ένα ιδιαίτερο βάρος, αυτές τις αποφάσεις ακολουθεί και υλοποιεί. Ενότητα στη διαφορετικότητα, με το κύριο βάρος στην ενότητα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων που εκπροσωπούμε.

Μεμονωμένες συμπεριφορές, ξένες προς τον πολιτικό πολιτισμό και το ήθος της Αριστεράς, δεν χαρακτηρίζουν ούτε θα χαρακτηρίσουν ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στόχος μας είναι μόνο η νίκη».

Απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη Σκουρλέτη κατά Λακόπουλου

Στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου απειλεί να προσφύγει ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος της «Ομπρέλας», ο οποίος πρωταγωνίστηκε στα επεισόδια στο συνέδριο, το βράδυ της Κυριακής. Αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα anoixtopararthyro με τίτλο: «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας» μία ημέρα μετά τη λήξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη και την Ομπρέλα ότι «υπό την πίεση της απομόνωσης και αφού το συνέδριο είχε λήξει, κάποιοι ανακίνησαν ένα διαδικαστικό θέμα για να χαλάσουν το κλίμα -το οποίο πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Τσίπρα- και ίσως για να διαμορφώσουν άλλοθι ενδεχόμενης διάσπασης. Την εκπροσώπησή τους σ’ αυτή τη χονδροειδή προβοκάτσια ανέλαβε ο μοιραίος άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ: ο Πάνος Σκουρλέτης».

Ο Πάνος Λάμπρου στο πλευρό Σκουρλέτη

Το μέλος της «Ομπρέλας» Πάνος Λάμπρου απαντά εμμέσως στον Γ. Λακόπουλο, με άρθρο του στο σάιτ radicales.gr και τίτλο «Με τον Πάνο, ασφαλώς». Όπως γράφει «Ας αρχίσω με το αυτονόητο. Με τον Πάνο Σκουρλέτη είμαστε φίλοι και σύντροφοι σχεδόν από παιδιά. Τον ξέρω και με ξέρει ασφαλώς. Πρόσφατα, σε μια συνομιλία μας, του είπα ότι τέτοιου είδους λάσπη, που έχει δεχτεί από συστημικούς δημοσιογράφους, εμπνευστές της βίαιης μετάλλαξης του κόμματος, είναι πρωτοφανής. Και αυτό γιατί οι κατηγορίες, που δέχεται με μεθοδευμένο και επαγγελματικό τρόπο εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχουν πολιτικό χρώμα, αλλά προσωπικό. Τώρα τον είπαν και «προβοκάτορα»! Τον Πάνο…. Τα άλλα, οι επιθέσεις επί του προσωπικού, η λάσπη και οι απαξιωτικές ετικέτες, είναι δολοφονία χαρακτήρα. και αυτό υφίσταται ο σύντροφός μας ο Πάνος Σκουρλέτης. Να τον υπερασπιστούμε….Να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας… Την αριστερά και το κόμμα μας».

Αγωνία για την επόμενη μέρα του συνεδρίου

Στα social media ανώνυμοι χρήστες δεν κρύβουν την αγωνία τους για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το επεισοδιακό συνέδριο και τον εξευτελισμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Πολλοί είναι αυτοί, πάντως, που τα βάζουν με τα στελέχη της «Ομπρέλας».

Δείτε ενδεικτικές αναρτήσεις:


Πηγή