Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση: Στόχος τους να μην μάθει κανείς τίποτα πριν τις εκλογές -Έκτρωμα το ν/ για τις υποκλοπές

Την υπογραφή του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θεωρούν στην Κουμουνδούρου πως έβαλε ο πρωθυπουργός με το νομοσχέδιο που έθεσε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση για τα παράνομα λογισμικά και τη λειτουργία της ΕΥΠ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για νομοσχέδιο «έκτρωμα», για νομοθέτηση του σκανδάλου, που παρέχει τριετή «κρυψώνα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά τις ασφυκτικές πίεσεις από τους ευρωπαίους που ζητούσαν να υπάρχει ρύθμιση ώστε ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μιλούσαν για «ομερτά και με τη βούλα» ενώ χαρακτήριζαν προφανή στόχο του Μαξίμου να μην μάθει κανείς τι έγινε πριν από τις εκλογές. «Κανείς απο αυτούς που ήταν στις λίστες και παρακολουθούνταν “dolby” δηλαδή και απο το Predator και από την ΕΥΠ, δεν θα μπορέσει να μάθει πριν περάσουν τρία χρόνια αν το κινητό του ήταν υπό παρακολούθηση. Δεν θα το μάθει κανείς» σημείωναν χαρακτηριστικά και πρόσθεταν οτι η χώρα θα πάει στις εκλογές μέσα στο σκοτάδι.

«Φωνάζει την ενοχή του ο Μητσοτάκης» έλεγαν ενώ χαρακτήριζαν γελοία την ποινή ενός έτους σε αυτούς που εμπορεύονται και πωλούν τα παράνομα λογισμικά.

Μόνο ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική θα ζητούν παρακολουθήσεις -Για πολιτικούς θα αποφασίζει ο πρόεδρος της Βουλής

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΥΠ: Εσωτερικός έλεγχος, διοικητής μόνο διπλωμάτης ή στρατιωτικός, αποκτά Γραφείο Τύπου

Όσον αφορά το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να βάλει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο από την Κουμουνδούρου υποστήριζαν πως το έφερε άρον άρον για να προλάβει και να «καλύψει» ουσιαστικά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΑΔΑΕ η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόλαφος στο θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων για την τροπολογία που ψήφισε το 2021, με την οποία δεν μπορεί να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος.

Υποκλοπές ναι. αλλά και ακρίβεια

Μπορεί λόγω των εξελίξεων η υπόθεση των παρακολουθήσεων να βρίσκεται στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας ωστόσο η ακρίβεια παραμένει πολύ ψηλά, γεγονός που αποδεικνύεται από την έναρξη των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα που έγινε στις Σέρρες με επίσκεψη στην κεντρική αγορά και συναντήσεις με αγρότες, παραγωγούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Στην Κουμουνδούρου ήταν πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που είχε η επίσκεψη καθώς όπως έλεγαν ξεπέρασε τις προσδοκίες σε έναν δύσκολο νομό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα θα συνεχιστεί η εκστρατεία στην Βόρεια Ελλάδα που ήταν μεγάλη «πληγή» εκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, αν και όπως σημείωναν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το κλίμα πλέον ειναι διαφορετικό καθώς υπάρχει εμφανής απογοήτευση απο την κυβέρνηση.


Πηγή