Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Μπαχτσελί: Ακραία, παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση -Η κυβέρνηση να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές

«Ακραία, παράνομη και ανιστόρητη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα πρόκληση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, «που αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά μας αποτελεί ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει: «Απέναντι σε αυτήν και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή, όχι χλιαρή, στήριξη από τους συμμάχους μας. Όχι σε επιστροφή στο 2020».​

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μπαχτσελί, που συγκυβερνά με τον Ερντογάν ως εταίρος, έχει πολλάκις επιτεθεί στην Ελλάδα, με εθνικιστικά παραληρήματα και αδιανότητες θέσεις. Ωστόσο, πλέον το… τερμάτισε, καθώς δέχτηκε με χαρά το «δώρο» των στελεχών των «Γκρίζων Λύκων» που ουσιαστικά ο ίδιος διευθύνει, το οποίο απεικονίζει έναν χάρτη βγαλμένο από… άλλη πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης με τα μέλη της οργάνωσης, ο -τύποις- ηγέτης της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ δώρισε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί έναν πίνακα, ο οποίος δείχνει έναν χάρτη με επίκεντρο το Αιγαίο. Στον χάρτη αυτό, όμως, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου -από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο- έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα, υποδεικνύοντας ότι είναι τμήμα της Τουρκίας.


Πηγή