Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση σε δύο μέτωπα

Η ακρίβεια παραμένει στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση, ενώ στις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται σε νούμερο ένα ανησυχία των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα κατηγορήσει το Μαξίμου ότι αφήνει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις τιμές των καυσίμων, τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου αποκλιμακώνονται, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, σε προ πολέμου επίπεδα.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει μόνο εκεί. Έχει πάρει τη «σκυτάλη» από την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου και συνεχίζει την επίθεση στο Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Κουμουνδούρου βάζοντας στο στόχαστρο τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη με αφορμή δημοσίευμα της «ΕφΣυν» και έρευνα του Reporters United, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν ερωτήματα όπως αν γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι ο γενικός γραμματέας του καταστρατήγησε το ασυμβίβαστο του νόμου 4622/2019, έχοντας επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων του, καθώς επίσης και ότι σχεδόν όλες οι επιχειρηματικές συνδιαλλαγές του γίνονται με πρόσωπα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία που έχει το Predator.

Είναι φανερό πως η Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να «συντηρήσει» ψηλά στην ατζέντα την υπόθεση, επιχειρώντας να τη χρεώσει πολιτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είναι και το μοναδικό θέμα που μέχρι σήμερα «ενώνει» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν και το χειρίζονται σε άλλους τόνους και για διαφορετικούς λόγους.


Πηγή