Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ταμπουρώθηκε πίσω από το απόρρητο για να συγκαλύψει την υπόθεση

Με μια λέξη χαρακτήριζε η Κουμουνδούρου τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την κυβέρνηση: «Βατερλώ».

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για «απελπισμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας να περιχαρακωθεί πίσω από το απόρρητο, που όμως γύρισε μπούμερανγκ» αλλά και για «άδειασμα του πρωθυπουργού απο τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη».

ΣΥΡΙΖΑ: Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Μάχη μέχρι τέλους», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή

Πως το αιτιολογούσαν; Σημειώντας ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είπε στην Επιτροπή πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός, ούτε το γραφείο του ενημερώνονταν για καμία απολύτως άρση, ενώ ο διάδοχος του απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση σημείωσε πως έχει ενημερώσει τον Κ.Μητσοτάκη για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις. Όλα αυτά μάλιστα ενώ μια εβδομάδα πριν, όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός δήλωνε από το βήμα της Βουλής:

«Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιον «ακούει» η ΕΥΠ». Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα».

«Η κυβέρνηση ταμπουρώθηκε πίσω από το απόρρητο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι «ταμπουρώθηκε» πίσω από το απόρρητο για να συγκαλύψει την υπόθεση, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του βουλευτή της Κώστα Τζαβάρα που  συντάχθηκε πλήρως πλήρως όπως έλεγαν με την αντιπολίτευση στο ότι η επίκληση του απορρήτου δεν μπορεί να προβάλλεται για ζητήματα που συνδέονται με την λειτουργία της Δημοκρατίας. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε όπως υποστήριζαν και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, λέγοντας ότι το απόρρητο δεν μπορεί να προβληθεί ενώπιον της Βουλής. 

Στελέχη του Κουμουνδούρου  σχολιάζοντας τη στάση που κράτησαν Κοντολέων και Δημητριάδης να μην απαντούν επικαλούμενοι το απόρρητο έκαναν λόγο για «πανικό του συστήματος». Ωστόσο εξέλαβαν την απάντηση του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού ότι «δεν λέει ούτε ναι ούτε όχι» για το αν παρακολουθούνται κι άλλοι πολιτικοί ως «προφύλαξη» του ενόψει νέων αποκαλύψεων.

Όσον αφορά δε την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη μίλησαν για προσπάθεια διαστρέβλωσης από την κυβέρνηση λόγω του πανικού της.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος έλεγαν από την Κουμουνδούρου όταν απαντούσε πως «μια επισύνδεση είναι νόμιμη όταν έχει υπογραφή εισαγγελέα». Ωστόσο όπως έλεγαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ η «μονταζιέρα της ΝΔ» απέκρυψε τη συνέχεια της απάντησης Ρουμπάτη ότι «δεν νοείται νόμιμη επισύνδεση, όταν αυτή αφορά εκλεγμένους». 


Πηγή