Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρει στην ακρίβεια για να «γυρίσει το παιχνίδι»

Η Σκύλλα (ακρίβεια) και η Χάρυβδη (σκάνδαλα) είναι οι «συμπληγάδες» που απειλούν να βυθίσουν το «πλοίο» της κυβέρνησης σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η οποία εκτιμά πως ο καπετάνιος και το πλήρωμα (Μαξίμου) βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστήριζαν πως η κυβέρνηση βουλιάζει στην ακρίβεια, τα σκάνδαλα τύπου Πάτση και τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Μάλιστα εκτιμούν πως όσον αφορά τις παρακολουθήσεις, μόλις άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση καθώς θεωρούν πως θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα ενώ και τα μαντάτα από την Ευρώπη μόνο καλά δεν είναι για το Μαξίμου όπως φάνηκε από την τριήμερη παραμονή της PEGA στην Αθήνα.

«Γυρίζει το παιχνίδι», εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως «το παιχνίδι γυρίζει» καθώς βλέπουν το τέρας της ακρίβειας να προκαλεί συνεχή φθορά στην κυβέρνηση που προσπαθεί όπως υποστηρίζουν με  επικοινωνιακού τύπου «φούσκες» όπως το καλάθι του νοικοκυριού να την περιορίσουν.

«Η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μείγμα αυξήσεων σε λογαριασμούς και τιμές και παράλληλα ραγδαίας μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος. Η επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών που καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία που κάθε τόσο δημοσιοποιούνται είναι αδιάψευστος μάρτυρας» έλεγαν χαρακτηριστικά ενώ επικαλούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων για να δείξουν τη φθορά της κυβέρνησης όπως στην τελευταία της MRB.

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχει του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα αντιμετώπισης ακρίβειας – αισχροκέρδειας με 30,6% έναντι 29,4% και στα θέματα στήριξης του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης με 34,7% έναντι 28,5%.  Συνεπώς, στο ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες και θα κρίνει και την επιλογή στην ψήφο, ο ΣΥΡΙΖΑ  και ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχουν ήδη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Ποντάρει» στα νοικοκυριά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου η απώλεια έως και 40% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των 750 ευρώ, η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ στην επιβάρυνση των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς ρεύματος και η τρίτη χειρότερη επίδοση στην επιβάρυνση από λογαριασμούς φυσικού αερίου, δείχνουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να συγκρουστεί με τους μηχανισμούς της αισχροκέρδειας, δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα καύσιμα και κοροϊδεύει τους καταναλωτές με το “καλάθι του νοικοκυριού”.

Ένα ακόμη θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε ψηλά και αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο με την υπόθεση Πάτση είναι τα κόκκινα δάνεια που χτυπούν την «καρδιά» της μεσαίας τάξης. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα η Έφη Αχτσιόγλου, θα καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, για τα ζητήματα των κόκκινων δανείων και των πρακτικών που ακολουθούν οι τράπεζες και τα funds.


Πηγή