Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων στα αεροδρόμια -«Υποστελέχωση παρά την αυξημένη κίνηση»

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, συζητώντας όλα τα μείζονα θέματα του κλάδου.

Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Νίκος Παππάς, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χρήστος Γιαννούλης, οι οποίοι υπογράμμισαν πως «Μητσοτάκης – Καραμανλής θέτουν επιβάτες και πτήσεις σε κίνδυνο, υπονομεύοντας τον τουρισμό και υποβαθμίζοντας τους εργαζόμενους», ενώ τον κλάδο τους εκπροσώπησαν εκτός από τον πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου και ο πρόεδρος Διοικητικών Υπαλλήλων της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Μίχας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μάς εγκαλεί επειδή αναδεικνύουμε ανεπάρκειες της κυβέρνησης στη διαχείριση των πυρκαγιών

«Φίσκα» τα ελληνικά αεροδρόμια -Ιδιαίτερα αυξημένη η επιβατική κίνηση Ιανουαρίου-Ιουνίου

Υποστελέχωση των αεροδρομίων παρά τις αυξημένες ανάγκες

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην υποστελέχωση των αεροδρομίων, καθώς, παρά τις αυξημένες ανάγκες, δεν έχουν γίνει προσλήψεις, στην εργασιακή εξουθένωση λόγω της έλλειψης προσωπικού, στη μετατροπή των αεροδρομίων σε πεδία προσγείωσης και στους κινδύνους που ενέχει αυτή για την ασφάλεια επιβατών και πτήσεων, καθώς και στην ανάγκη ικανοποίησης του αιτήματος για χορήγηση του κινήτρου βελτίωσης σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία.

Οι Νίκος Παππάς, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης δήλωσαν ότι «η πολιτική των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων, όπως και τη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων, υπονομεύει θέματα σχετικά με τον τουρισμό και υποβαθμίζει τους εργαζόμενους της ΥΠΑ, τα δίκαια αιτήματα των οποίων πρέπει να γίνουν αποδεκτά».


Πηγή