Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σχέδιο δράσης για τη Ναυτιλία ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής

«Υπάρχει σημαντική κινητικότητα για την απελευθέρωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από δεσμεύσεις που την κρατούν ανενεργή.

Επιχειρείται η κατάργηση των γραφειοκρατικών και λοιπών προβλημάτων που κρατούσαν τα ελληνόκτητα πλοία μακριά από την ελληνική σημαία.

Στόχος είναι ο Πειραιάς να γίνει έδρα όλο και περισσότερων ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων».

Αυτό διευκρινίζει με του ανακοίνωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που αποφάσισε τη συγκρότηση διυπουργικής ομάδας εργασίας, που θα παραδώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και θα στοχεύει στην προσέλκυση εμπορικών πλοίων στην ελληνική σημαία ,στην αύξηση των ελληνικών πληρωμάτων, στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και στη μετατροπή του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Στην ομάδα εργασία θα συμμετέχουν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών

Ο Π.Κουρουμπλής τονίζει επίσης ότι στα μέσα του μήνα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, για να στηριχτεί η Ελληνική Ναυτιλία, η Ποντοπόρος Ναυτιλία, στο ύψιστο δυνατό πολιτικό επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ότι αφορά την ναυτική εκπαίδευση προσθέτει ότι προκηρύσσονται 280 θέσεις ωρομίσθιων καθηγητών, που θα στελεχώσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017 2018 τις Σχολές.

Συμπλήρωσε επίσης ότι από το υπουργείο Παιδεία προγραμματίζονται πολιτικές επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και εκστρατεία για την παρότρυνση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, σε μια περίοδο που τα πλοία εξασφαλίζουν καλύτερους όρους διαβίωσης, σε σχέση με το παρελθόν.

 


Πηγή