Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Σχέδιο 4,24 δισ. για τη στήριξη του τουρισμού ανακοίνωσε η Ισπανία

Σχέδιο 4,24 δισ. για τη στήριξη του τουρισμού ανακοίνωσε η Ισπανία – Newsbeast

Σχέδιο 4,25 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση για να βοηθήσει την κρίσιμης σημασίας τουριστική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού.

«Η Ισπανία ανοίγει και πάλι στον τουρισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, παρουσιάζοντας το σχέδιο. «Είμαστε παγκόσμιος ηγέτης και κάθε βήμα που κάνουμε θα είναι ασφαλές».

Εντωμεταξύ η Δανία θα επιτρέψει στους πολίτες από τις ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού να εισέρχονται στο έδαφός της από τις 27 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Οι χώρες μέλη της ΕΕ, οι χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν και η Βρετανία θα εξεταστούν ξεχωριστά βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, επεσήμανε το υπουργείο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Βάσει του τρέχοντος αριθμού των κρουσμάτων της covid-19, αυτό σημαίνει ότι τα σύνορα της Δανίας θα ανοίξουν για τη Βρετανία και όλες τις χώρες της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν, με εξαίρεση την Πορτογαλία και τη Σουηδία, δήλωσε ο Δανός υπουργός Υγείας Νικ Χέκερουπ.

Μία χώρα θα κατατάσσεται ως «ανοικτή» εφόσον έχει λιγότερα από 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κάθε εβδομάδα.

Η Δανία έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της σε τουρίστες από την Ισλανδία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Οι ταξιδιώτες θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα μόνο εφόσον σκοπεύουν να παραμείνουν σε αυτή για τουλάχιστον έξι βράδια.


Πηγή