Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σχοινάς από Άγιο Όρος: «Η Ορθοδοξία είναι αγάπη και η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον πόλεμο»

«Η Ορθοδοξία είναι αγάπη και η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον πόλεμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, από το Άγιον Όρος.

Από εκεί, έστειλε μήνυμα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης, της προστασίας των πιο ευάλωτων και των αμάχων, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν μπορεί να είναι το μέτρο της σύγχρονης εποχής μας.

«Ως Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερος τόπος, σε αυτές τις δύσκολες, μαύρες στιγμές, που ξαναγνωρίζει η Ευρώπη, τον πόλεμο, να εκπέμψουμε ένα μήνυμα των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανοχής, της προστασίας των πιο ευάλωτων, των αμάχων.

Και ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί να είναι το μέτρο της σύγχρονης εποχής μας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει το μήνυμα ως φάρος αξιών ότι η Ορθοδοξία είναι αγάπη και η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον πόλεμο», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε την Ιερά Κοινότητα ότι «η προαιώνια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά στο Περιβόλι της Παναγίας είναι ένας πλούτος για την Ενωμένη Ευρώπη και ως τέτοιος θα έχει την απόλυτη στήριξη και προστασία μας όπως έγινε μέχρι τώρα και στο μέλλον».

Φόρουμ Δελφών – Μ. Σχοινάς: «To ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού στρατού δεν είναι πια τόσο μακριά»

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής αναλαμβάνει σύμβουλος της κυβέρνησης για ακριτικές περιοχές και Άγιο Όρος

Διαβεβαίωσε πως η οικονομική στήριξη στο Άγιο Όρος θα συνεχιστεί

Επισήμανε ότι μέχρι τώρα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κατευθύνθηκαν στο Άγιον Όρος και τόνισε πως η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ανάλογη, είπε, είναι και η προστασία του νομικού καθεστώτος του Αγίου Όρους που, όπως υπογράμμισε, καλύπτεται από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Για τη σημασία της σημερινής επίσκεψης του στο Άγιον Όρος ο κ. Σχοινάς παρατήρησε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα στο Άγιον Όρος. Είναι η πρώτη επίσκεψη μέλους του Κολεγίου των Επιτρόπων μετά το 2004.

Αργήσαμε 18 χρόνια, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική η συγκυρία της επίσκεψής μου. Έχω τη χαρά και την τιμή να συνοδεύομαι από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που εμπλέκονται στην αναστήλωση των μονών του Αγίου Όρους και στη διάσωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και συνεργατών μου από τις Βρυξέλλες».


Πηγή