Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Σχοινάς για 28η Οκτωβρίου: Άγκυρα σταθερότητας η ευρωπαϊκή Ελλάδα -Ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση

«Η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, είναι άγκυρα σταθερότητας και δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, μετά την στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε πως «η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή παρέλαση δίνει και τον τόνο της εθνικής ανάταξης. Δείχνει όμως και κάτι άλλο. Ότι η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί σε αυτήν τη δύσκολη γεωπολιτική γειτονιά. Είναι μία άγκυρα σταθερότητας».

Σακελλαροπούλου για 28η Οκτωβρίου: Το πνεύμα της εθνικής ενότητας σφυρηλατήθηκε στο αλβανικό έπος

28η Οκτωβρίου: Συγκίνηση στις παρελάσεις σε ακριτικά χωριά και νησιά, με λιγοστούς μαθητές [βίντεο]

«Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του Σένγκεν, τα εξωτερικά μας σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Και δικαιούμαστε να ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, συντηρώντας, βέβαια, την ιστορική μνήμη του ’40» ανάφερε ο κ. Σχοινάς.

«Εκείνος ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό αντικατοπτρίζεται λίγο-πολύ και στη τωρινή αντίδραση της Ευρώπης και του ελεύθερου κόσμου απέναντι σε έναν άλλον πόλεμο, εξίσου άδικο, εξίσου παράνομο που ξαναγνωρίζει η ήπειρος, μετά από δεκαετίες ειρήνης. Αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη» τόνισε.


Πηγή