Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Σόιμπλε: Πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Ελλάδας από αυτές του ΔΝΤ

Πιο ρεαλιστικές χαρακτήρισε τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης από αυτές του ΔΝΤ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

«Ατυχώς για το ΔΝΤ, τα τελευταία δύο χρόνια, οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας είναι πιο ρεαλιστικές από εκείνες του Ταμείου», σημείωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ για να συμπληρώσει: «Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε επίσης σήμερα ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μετατραπεί στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.

Σημείωσε ακόμη ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ρεαλιστικό να γίνουν περαιτέρω βήματα προς την ολοκλήρωση των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το σημείο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την αποχώρησή της, ενώ υπογράμμισε πως τα εναπομείναντα κράτη μέλη πρέπει να είναι έτοιμα να σχηματίσουν «συμμαχίες των προθύμων».


Πηγή