Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται το πρωί της Παρασκευής στην Βουλή, όπου θα συζητηθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» η επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα και την ανομία.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Οι τόνοι έχουν ανέβει κατακόρυφα ήδη από χθες καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας». Η κυβέρνηση τονίζει ότι η καταγγελία της ΝΔ ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και επικρίνει την «αίσθηση που προσπαθούν να δημιουργήσουν από τη ΝΔ ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας και ανασφάλειας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να στηρίξει την επιχειρηματολογία του στο «πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη, όπου οι αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και στο περιστατικό της συνταξιούχου, που “σιδέρωσαν” κρατούμενοι που βρέθηκαν ελεύθεροι από το νόμο Παρασκευόπουλου».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει προβάλλοντας μία σειρά από επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα, από την εξάρθρωση συμμοριών εγκληματικών οργανώσεων, διακίνησης ναρκωτικών, μέχρι τη διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, τη διαλεύκανση και την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε απαγάγει τον επιχειρηματία Λεμπιδάκη.

localStorage.clear();


Πηγή