Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη μετάλλαξη Ομικρον: Τι αποφάσισαν για μέτρα στις γιορτές | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σχετικά με την πανδημία.

Η σύσκεψη έγινε σήμερα καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στη Σόφια, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επιδημιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την πανδημία και την «απειλή» που συνιστά η μετάλλαξη Όμικρον, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε προς το παρόν να μην ληφθούν κάποια πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυξημένο τεστινγκ την περίοδο των εορτών ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτιση των κρουσμάτων και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον. Οι πληροφορίες λένε ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και θα αφορούν στην Πρωτοχρονιά.


Πηγή