Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τέμπη: Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης στον τόπο της τραγωδίας -Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνουν στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής τουλάχιστον 38 άτομα, ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες στα νοσοκομεία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου διέκοψε την επίσημη επίσκεψή της στη Μολδαβία και μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος μεταβαίνει σε λίγη ώρα και ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου όλο το βράδυ και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις.

Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού

Την ίδια ώρα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του δυστυχήματος από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Στη Λάρισα μαζί με τον πρωθυπουργό μεταβαίνουν τόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Πηγή