Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τέμπη: Συγκλονίζει η Δάφνη που πήρε εξιτήριο μετά από 44 ημέρες -«Έπεφταν πάνω μου καύτρες, φώναζα βοήθεια»

Τη συγκλονιστική της εμπειρία το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη περιγράφει η Δάφνη, η οποία επέζησε και πλέον βγήκε από το νοσοκομείο, 44 ημέρες μετά το δυστύχημα.

Η 36χρονη Δάφνη βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου των Τεμπών μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος δεν κατάφερε να βγει ζωντανός. «Έπεφταν πάνω μου καύτρες, σκεφτόμουν πως ήταν ένα κακό όνειρο», είπε στην ΕΡΤ η Δάφνη.

«Ξαφνικά πετάχτηκα μπροστά στην απέναντι θέση. Βρίσκομαι στα μπροστά κουπέ στο βαγόνι νούμερο 2, πίσω από αυτό του κυλικείου. Χάνω τις αισθήσεις μου στιγμιαία. Ανοίγω τα μάτια μου και βρίσκομαι έξω από το τρένο. Αρχικά σκέφτομαι ότι είναι ένα κακό όνειρο. Πέφτουν πάνω μου καύτρες και τότε καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει στα αλήθεια. Φώναζα βοήθεια. Το σκυλί μου η Τάβη ήταν δίπλα μου. Της έλεγα να φύγει για να μην καεί, αλλά δεν έφευγε», είπε, επίσης, η 36χρονη.

Ο αδελφός της Δάφνης, Γιώργος Μπρέλλας, ανέφερε με τη σειρά του. «Ήταν πολυτραυματίας. Είχε ρήξη του ήπατος. Είχε θλάση στον πνεύμονα, είναι κάποια πράγματα όσον αφορά τα παθολογικά τα οποία θέλουν παρακολούθηση ακόμα».

Η ίδια απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με αυταπάρνηση την έσωσαν.

Τέμπη: Και η 26χρονη Ανυσία πήρε εξιτήριο

«Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν επιβάτες, με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά. Τους ευχαριστώ που με έσωσαν. Νιώθω βαθιά θλίψη για το χαμό του συντρόφου μου, αλλά και χαρά που μετά από 44 μέρες νοσηλείας, βρίσκομαι πλέον εκτός νοσοκομείου».

«Ξεκίνησαν από το 7ο βαγόνι, βοήθησαν 6ο, 5ο υπήρχαν πολλά βαγόνια και εκεί μπροστά στις φλόγες δεν τόλμησε να προσεγγίσει κανένας παρά μόνο αυτά τα δύο παιδιά» είπε ο αδερφός της.

Εξιτήριο πήρε και η 26χρονη Ανυσία, και ο πατέρας της έγραψε στα social media: «Η Ανυσία μας μετά από 44 ημέρες είναι πλέον σπίτι μας! Σας ευχαριστώ όλους. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Η Μυρσίνη, ο Ρομπέρτο και ο Γεράσιμος, όλοι επιβάτες των δύο πρώτων βαγονιών, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.


Πηγή