Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τέμπη-συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη: Στο βαγόνι Νο3 βρήκα ένα βρεφικό κάθισμα, ένιωσα να χάνεται ο κόσμος μου

Συγκλονίζει διασώστης που βρέθηκε στα Τέμπη και επιχείρησε στο σημείο που έγινε η τραγωδία με τις αμαξοστοιχίες.

Ο υπεύθυνος του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και πρώην σιδηροδρομικός υπάλληλος, Σωτήρης Παπαμαρκάκης μίλησε στο grtimes.gr και ανέφερε πως «οι έρευνες τυπικά είχαν ολοκληρωθεί από την Πέμπτη (2/3) και ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν κι άλλοι σοροί. Όταν φτάσαμε στο σημείο… θα το χαρακτήριζα με μία μόνο φράση: “άμορφη μάζα σιδηρών”».

Ο κ. Παπαμαρκάκης πρόσθεσε πως ήταν μεγάλη του τιμή που τον άφησαν να βοηθήσει δίπλα σε ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ μίλησε και ως παλαιός σιδηροδρομικός για το δυστύχημα και την κατάσταση που βίωσε.

Το γεγονός που του έμεινε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του

Τόνισε πως είχε πείσει τον εαυτό του ότι θα τους έβγαζε όλους ζωντανούς ή «τουλάχιστον θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Στην αρχή δούλεψαν τα βαριά μηχανήματα για να ανοίξουν οι διάδρομοι, ώστε να μπει ο πυροσβεστικός έλεγχος για να ψάξουν για τους επιβάτες».

Σύμφωνα με τον πρώην σιδηροδρομικό υπάλληλο και μέλος της ΕΟΔ, αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του είναι «όταν καθαρίζαμε την πρώτη ημέρα το βαγόνι Νο3, βρήκα ένα βρεφικό κάθισμα ενός μωρού με το ρουχαλάκι του. Είμαι παππούς τριών εγγονιών… και πραγματικά ένιωσα να χάνεται ο κόσμος μου. Ευτυχώς ρώτησα μετά και έμαθα ότι το παιδάκι ήταν καλά και εύχομαι τα καλύτερα και σε αυτό και στην οικογένειά του».


Πηγή