Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τέμπη: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά τη σύλληψη του -«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας αμέσως μετά τη σύλληψή του, για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο συλληφθείς φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου (σσ αυτός ήταν ο απολογισμός των νεκρών εκείνη την ώρα)». Ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για αύριο Κυριακή (5/3), ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Είχε κάνει ξανά το ίδιο λάθος μέσα στην ίδια μέρα ο σταθμάρχης

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τα λεγόμενα του σταθμάρχη του Βόλου, Γιώργου Αποστολέρη, ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε κάνει το ίδιο λάθος ξανά μέσα στην ίδια ημέρα. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν σημειωθεί η ανείπωτη τραγωδία, είχε βάλει και άλλο τρένο σε λάθος γραμμή. Ωστόσο, σε εκείνη την περίπτωση το αντελήφθη εγκαίρως ο μηχανοδηγός του τρένου και πρόλαβαν το κακό.

Θα απολογηθεί αύριο ο σταθμάρχης

Σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας οδηγήθηκε εκ νέου στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, αύριο. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η απόφαση αυτή του σταθμάρχη συνδέεται με το γεγονός ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου τρένου από το οποίο ενδεχομένως αντληθούν νέα στοιχεία.


Πηγή