Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τέξας: Η Lockheed Martin αποκάλυψε τα «μυστικά» των F-35 στον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο [βίντεο]

Στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Τέξας των ΗΠΑ, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να μάθει τα «μυστικά» των μαχητικών F-35.

Ο υπουργός, μαζί με στελέχη του υπουργείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη γραμμή παραγωγής αυτής της «τρομερής ιπτάμενης πολεμικής μηχανής», όπως χαρακτήρισε τα μαχητικά, τα οποία άλλωστε θα παραλάβει και η χώρα μας.

Ο υπουργός, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επίσκεψη, ανέφερε:

«Είδα από κοντά την γραμμή παραγωγής και είχα μια πλήρη ενημέρωση για τη φύση, τα πλεονεκτήματα και τα δυνατά σημεία αυτής της τρομερής ιπτάμενης πολεμικής μηχανής.

ΗΠΑ: Συμφωνία Lockheed Martin με Πεντάγωνο για την παραγωγή 375 μαχητικών F-35 εντός τριετίας

Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Παναγιωτόπουλος- Στο επίκεντρο αμυντική συνεργασία, F-35 και τουρκική προκλητικότητα

Ευχαριστώ τα στελέχη της Lockheed Martin για τη διάθεση να μας αποκαλύψουν τα μυστικά του αεροσκάφους, που η χώρα μας θα προμηθευτεί το συντομότερο δυνατόν, αφού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες.

Σίγουρα θα παραλάβουμε 20 αεροσκάφη, με εναλλακτική για άλλα 20, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ήταν μια καλή, γεμάτη ημέρα, που επιβεβαιώνει τις εξαιρετικές στρατηγικές σχέσεις της Lockheed Martin με την ελληνική αεροπορία και την ελληνική αμυντική βιομηχανία αλλά και την εξαιρετική πορεία της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής σχέσης».

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά η επίσκεψη του Παναγιωτόπουλου

Όπως ανακοινώθηκε, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε θερμή υποδοχή από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Γκρέγκορι Μ. Ούλμερ, τον αντιπρόεδρο επιχειρηματικής αναπτύξεως Ντένη Πλέσσα, την αντιπρόεδρο και γενική διευθύντρια αεροπορικών προγραμμάτων Μπρίτζετ Λόντερντεϊλ και από ανώτατα στελέχη της Lockheed Martin. Συμμετείχε σε ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε τη γραμμή παραγωγής των F-35 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Φορτ Γουόρθ προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες κατασκευής και υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας, για την κατασκευή των μαχητικών F-35, αλλά και τα εξελισσόμενα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων.

Επίσης, βρέθηκε στα στέγαστρα όπου δοκιμάζονται τα νέα μαχητικά κι έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον πιλότο δοκιμών Κρις Σπινέλλι για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών.

Πηγή: iefimerida.gr – Ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στις εγκαταστάσεις παραγωγής των F-35 στο Τέξας – iefimerida.gr


Πηγή