Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα το τρισάγιο στο Τατόι -Θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου

Σήμερα (19/2) θα τελεστεί το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

Το
τρισάγιο θα γίνει σε στενό οικογενειακό
κύκλο μετά από απόφαση της οικογένειας
του τέως βασιλιά και γι’ αυτό έχει
απαγορευτεί η είσοδος στον κόσμο, στο
Τατόι.

Οι ετοιμασίες λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθυστέρησαν, ωστόσο οι εργασίες στον τάφο του τέως βασιλιά ολοκληρώθηκαν.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του τάφου όπου σήμερα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Υπήρχαν πληροφορίες πως θα γράφει «Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων» και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από πολύ παλιά στην τέως βασιλική οικογένεια, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και μένει να φανεί σήμερα στα αποκαλυπτήρια.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο ΚΠΙΣΝ έδωσε καφέ η οικογένεια μετά το μνημόσυνο -Ποιοι πήγαν [εικόνες]

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γονάτισαν τα παιδιά και τα εγγόνια -Οσα έγιναν στη Μητρόπολη [εικόνες]

Τι
έγινε χθες στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά
Κωνσταντίνου

Χθες πραγματοποιήθηκε τρισάγιο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά στην Μητρόπολη. Κάτω από ισχυρά μέτρα της αστυνομίας, οι 200 καλεσμένοι (ελάχιστοι γαλαζοαίματοι ανάμεσά τους) βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασαν οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη. Τα παιδιά του Παύλου και εγγόνια του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου ήταν, επίσης, στο πλευρό της οικογένειάς τους.

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από την Μητρόπολη επίσης, αλλά όχι στον βαθμό του κόσμου που μαζεύτηκε την ημέρα της κηδείας του.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτισε τον κόσμο και πήγε στο ξενοδοχείο πριν μεταβεί στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου έδωσε καφέ στους παρευρισκόμενους στο μνημόσυνο.


Πηγή