Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ταξίδι-αστραπή του πρίγκιπα Αλβέρτου στην Ελαφόνησο -Παρέστη σε οικολογικό συμπόσιο [βίντεο]

Ταξίδι-αστραπή στην Ελαφόνησο πραγματοποίησε ο πρίγκιπας Αλβέρτος, στο πλαίσιο της εβδομάδας Elafonisos Eco.

Ο πρίγκιπας του Μονακό ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Συμποσίου που διοργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο πρίγκιπας Αλβέρτος αποφάσισε να στηρίξει τη δράση του νησιού, μετά την παρουσία πρωτοποριακής έρευνας για το αυξανόμενο πρόβλημα των λεοντόψαρων στη Μεσόγειο από την Elafonisos Eco στην εβδομάδα ωκεανών στο Μονακό.

Η επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου στην Ελαφόνησο

«Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτό το μοναδικό νησί. Δυστυχώς θα είμαι εδώ μόνο για λίγες ώρες. Όμως αυτές οι λίγες ώρες αρκούν για να μου δώσουν το κίνητρο να το επισκεφθώ ξανά. Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ για να αναλάβουμε μια κοινή δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος, κατά την ομιλία του.

Ο δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανήρτησε φωτογραφίες από την Ελαφόνησο, γράφοντας: «Σήμερα στην Ελαφόνησο, στο πλαίσιο του Elafonisos Eco Week, Δήμοι από όλη τη χώρα συμφωνήσαμε σε κοινή πλεύση για θέματα βιωσιμότητας, κυκλικής οικονομίας και ενέργειας.
Η υπογραφή του σχετικού κειμένου έγινε παρουσία του Πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτου ΙΙ».


Πηγή