Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ταξίδι στην «πρωτεύουσα της Ειρήνης»

Η κοσμοπολίτισσα πόλη της Ελβετίας συνδυάζει ευρωπαϊκή αρχοντιά, αλπική φύση και μεσαιωνικό αέρα.

Η Γενεύη είναι χτισμένη στο σημείο όπου εκβάλει ο Ροδανός ποταμός στη λίμνη Λεμάν και πίσω από την ειδυλλιακή της εικόνα κρύβεται ένα δυναμικό επιχειρηματικό κέντρο. Αποτελεί την καρδιά της παγκόσμιας τραπεζικής δραστηριότητας και της διεθνούς διπλωματίας. Της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «πρωτεύουσα της Ειρήνης» λόγω των ειρηνευτικών συνθηκών που υπογράφηκαν σε αυτή.

Το Jet d’Eau, ο γιγάντιος πίδακας στη λίμνη της Γενεύης, αποτελεί σύμβολο της πόλης και πετά νερό σε ύψος 140 μ. και με ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα καλντερίμια της παλιάς πόλης με τα αρχοντικά του 17ου αιώνα και να θαυμάσει την πανοραμική θέα της πόλης ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ στο βουνό Saleve.

Η πόλη φιλοξενεί το CERN, το πιο εξελιγμένο κέντρο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο με τον διάσημο κυκλικό επιταχυντή σωματιδίων και το Μέγαρο των Εθνών, την ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που στεγάζεται σε ένα ολόλευκο μαρμάρινο κτίριο του 1930 μέσα στο πάρκο Ariana.

Ο επισκέπτης θα δει από κοντά τον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου που ξεκίνησε να χτίζεται τον 11ο αιώνα, το Τείχος της Μεταρρύθμισης, το εμβληματικό μνημείο μέσα στο καταπράσινο Parc des Bastions και το Μουσείο Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που ξεδιπλώνει την ιστορία του ανθρωπιστικού οργανισμού από το 1863.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Γενεύη / Ελβετία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (0,88 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης.

localStorage.clear();


Πηγή