Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ταχυδακτυλουργός ξαλαφρώνει κοσμηματοπωλεία χρησιμοποιώντας… την τέχνη του

Κι όμως, το κλειστό κύκλωμα συνέλαβε τελικά τον ρουμάνο ταχυδακτυλουργό που κατέφτασε στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2016 και μέσα σε έναν χρόνο έγινε φόβος και τρόμος των κοσμηματοπωλών.

Ο 26χρονος Mircea Rostas είχε βαρύ ποινικό μητρώο στις πλάτες του από αντίστοιχες δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Το ίδιο έκανε και στην Αγγλία μεταξύ Ιανουαρίου-Απριλίου 2017, όταν ξαλάφρωσε από τιμαλφή 8 μικρά κοσμηματοπωλεία της περιφέρειας με όπλο την ταχυδακτυλουργία.

Ο συνεργός του παραμένει ελεύθερος και κάποιοι αστειεύονται πως θα τον έχει ήδη εξαφανίσει ο μάγος! Το εγκληματικό δίδυμο έκλεψε δαχτυλίδια, κολιέ και βραχιόλια αξίας άνω των 27.000 ευρώ σε μόλις τέσσερις μήνες δράσης.

Το σχέδιό τους ήταν απλό: αρχικά έδειχναν στον υπάλληλο πώς ήθελαν να τυλίξει το κόσμημα. Και με τη μαγεία στα χέρια του, ο Rostas άλλαζε το πραγματικό κόσμημα με ένα ψεύτικο. Κατόπιν καμώνονταν πως είχαν μόνο ευρώ και όχι λίρες, κι έτσι έφευγαν από το μαγαζί για να πεταχτούν στο κοντινότερο ανταλλακτήριο. Και δεν επέστρεφαν φυσικά ποτέ.

Ο Rostas έφαγε «26» μήνες στη φυλακή, αν και τα κλοπιμαία δεν ανασύρθηκαν. Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι ο Ρουμάνος είχε μια ποινή στην Τσεχία το 2015 και άλλη μια καταδίκη για κλοπή στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2016.

localStorage.clear();


Πηγή