Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ταϊλάνδη: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από την παραλλαγή Όμικρον | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ταϊλάνδη ανέφερε τον πρώτο θάνατο από την υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος υγείας.

Πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα από τη νότια επαρχία Σονγκχλά. Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής τον περασμένο μήνα και για τον λόγο αυτό επανέφερε την υποχρεωτική καραντίνα για τους ξένους επισκέπτες.

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Ταϊλάνδη αυξάνει το επίπεδο του συναγερμού λόγω των πολλών κρουσμάτων

Νέα μελέτη: Η μετάλλαξη Όμικρον είναι τρωτή στα «Τ» λεμφοκύτταρα

«Η γυναίκα ήταν κλινήρης και έπασχε από Αλτσχάιμερ», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ρουνγκρουένγκ Κιτπατί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει θάνατος από την Όμικρον καθώς η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πάνω από 10.000 κρούσματα της παραλλαγής. Πρόσθεσε δε, ότι δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 8.077 νέα κρούσματα και 9 θανάτους με τους οποίους ο αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας το 2020 ανήλθε σε 2,3 εκατομμύρια και εκείνος των θανάτων σε σχεδόν 22.000.

Σχεδόν το 66% των περίπου 72 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορωνοϊού και περί το 14,9% και με ενισχυτική δόση.


Πηγή