Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Τα καραβάκια επέστρεψαν στα νερά του Θερμαϊκού

Το πρώτο του ταξίδι ξεκίνησε σήμερα, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το γνωστό καραβάκι «Κωνσταντής», το οποίο θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών και αντίστροφα.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η μόλις 10 μηνών Χάιντι ήταν η πρώτη επιβάτιδα του «Κωνσταντή» για φέτος. Είναι από τη Γαλλία και βρίσκεται μαζί με τους γονείς της στη χώρα μας για διακοπές.

Ακόμη στο καραβάκι επιβιβάστηκαν περίπου 15 άτομα από την Α’ προβλήτα του λιμανιού, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, στα νερά του Θερμαϊκού.

Τα δρομολόγια που θα εκτελεί ο «Κωνσταντής» από τη Θεσσαλονίκη προς Περαία και Νέους Επιβάτες είναι στις 09:45, 12:00, 14:15, 17:15, 19:30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10:45, 13:15, 15:30, 18:30 και 20:30. Φέτος, μάλιστα για πρώτη φορά στο δρομολόγιο περιλαμβάνεται και η παραλία της Αγίας Τριάδας. Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/ αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να βγει και πάλι στα νερά του Θερμαϊκού το καραβάκι «Άγιος Γεώργιος» που θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Ακόμη, στα φετινά δρομολόγια θα προστεθεί ένα ακόμη σκάφος, το ταχύπλοο «Ολυμπία», το οποίο θα μπορεί νε μεταφέρει μέχρι και 170 επιβάτες και το οποίο θα προσεγγίζει και τη σκάλα της Αγίας Τριάδας.

«Στη συνέχεια της σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά το νέο μας ταχύπλοο το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε και την Αγία Τριάδα, κάτι που είχε να συμβεί περίπου 40 χρόνια», σημείωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής.

Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 3,50 ευρώ ενώ το μειωμένο στα 2,50/διαδρομή. Η διαδρομή έχει συνολική διάρκεια 50 λεπτών.

Τα καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες, ενώ όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν με αυτά, μπορούν να πάρουν μαζί τους το κατοικίδιο τους (με λουρί) ή το ποδήλατο τους.

localStorage.clear();


Πηγή