Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα πουλιά εγκαταλείπουν τις ακτές της Ιρλανδίας καθώς πλησιάζει η Οφηλία

Εκατοντάδες πουλιά κινηματογραφήθηκαν να φεύγουν από την παράκτια Ιρλανδία, λίγες μόνο ώρες πριν ο τυφώνας Οφελία «χτυπήσει» τις ακτές με ταχύτητα 80 μιλίων την ώρα, ο οποίος προβλέπεται να είναι ο χειρότερος των τελευταίων 56 ετών.

Η Σάρα Κάβαναχ που ζει στο Κορκ, στο νότιο τμήμα της Ιρλανδίας, τουίταρε ένα βίντεο των πτηνών κατά τις 08:00, το οποίο συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Νομίζω ότι ξέρουν ότι κάτι μεγάλο έρχεται».

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της χώρας προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος ζωών από τον τυφώνα, ο οποίος ήδη «χτύπησε» την Ιρλανδία και αναμένεται να προχωρήσει προς την Ουαλία και το Άιλ οφ Μαν. Ήδη ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας και πολλές δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν με τον φόβο από τις επιπτώσεις των θυελλωδών ανέμων.

Η Βόρειος Ιρλανδία και Ουαλία θα πληγούν με ανέμους που θα φτάνουν μέχρι και τα 70 μίλια ανά ώρα και η υπόλοιπη Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει μεγάλες βροχοπτώσεις.

Το φαινόμενο αυτό έρχεται 30 χρόνια μετά τη «Μεγάλη Θύελλα» του 1987, όταν στο Νησί είχαν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

 Δείτε το βίντεο:

localStorage.clear();


Πηγή