Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Τα πρώτα σενάρια και η προειδοποίηση για πυρκαγιά στον πύργο στο Λονδίνο

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται από το δυτικό Λονδίνο από την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στον πύργο.

Μέχρι στιγμής, επισήμως, η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη στο κτίριο που είχε ανακαινιστεί πριν από έξι περίπου μήνες.

Ωστόσο ρεπόρτερ του SkyNews που βρίσκεται στο σημείο μετέφερε ότι ένοικος του πύργου του είπε ότι πιστεύει ότι η φωτιά ξεκίνησε στο διαμέρισμα του γείτονά του και ότι ο γείτονάς του τον ξύπνησε και βγήκαν από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ένοικος δήλωσε ότι εξερράγη το ψυγείο γειτόνων του με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Ανάλογες πληροφορίες και μαρτυρίες μεταδίδει και ο Guardian.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Guardian ότι ομάδα ενοίκων είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρολογικά.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα είχε εκφράσει τις ανησυχίες της στον ιδιοκτήτη και τη διαχειρίστρια εταιρεία. Σύμφωνα με την ομάδα ενοίκων μια ανάλογη περίπτωση είχε αποτραπεί την τελευταία στιγμή το 2013 όταν υπήρξε απότομη αύξηση της ισχύος ρεύματος.

Κατά τον Guardian το 2013 οι ένοικοι πέρασαν μια περίοδο τρομακτικών υπερτάσεων ισχύος που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν από ελαττωματική καλωδίωση. Ωστόσο δεν έγινε έλεγχος από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

localStorage.clear();


Πηγή