Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τα 4 αιτήματα του Κροάτη πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους προφυλακισμένους χούλιγκαν

Πρόταση 4 σημείων στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους προφυλακισθέντες Κροάτες χούλιγκαν για όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στην τραγική απώλεια του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη έκανε ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Μετά την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Πλένκοβιτς είπε συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

«Εκφράσαμε για ακόμα μια φορά τη λύπη μας γι’ αυτό το θλιβερό περιστατικό, που έγινε εδώ και δέκα ημέρες νωρίτερα στην Αθήνα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός Έλληνα πολίτη φιλάθλου της ΑΕΚ. Εκφράσαμε τα συλλυπητήρια μας στον πρωθυπουργό, στην ελληνική κυβέρνηση και στον Ελληνικό λαό. Για εμάς και μιλώντας με όρους υστεροφημίας, δεδομένης της εξαιρετικής πολιτικής σχέσης και της προσωπικής φιλίας που έχουμε με τον Κυριακό Μητσοτάκη, είναι ένα γεγονός που πιστεύουμε ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλένκοβιτς στην κάμερα του Open και τη δημοσιογράφο Αδαμαντία Λιόλιου.

«Προτείναμε 4 σημεία στις ελληνικές αρχές:

  • Πρώτον, ζητήσαμε την ασφάλεια των Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές.
  • Δεύτερον, περιμένουμε μια ελεύθερη και δίκαιη δίκη των πολιτών μας.
  • Τρίτον, για εκείνους που δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα, να απελαθούν το συντομότερο από την Ελλάδα στην Κροατία.
  • Τέταρτον, σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ, κάποιοι από τους Κροάτες πολίτες να περάσουν χρόνο στην Κροατία υπό την επιτήρηση των δικών μα αρχών, μέχρι να γίνει η δίκη στην Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Κροατίας


Πηγή