Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τεκτονική Στοά: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης -Το χρονικό [βίντεο]

Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην Τεκτονική Στοά δημοσιοποίησε το MEGA.

Το βίντεο καταγράφει τη σφοδρότητα της ελεγχόμενης έκρηξης που έγινε από κλιμάκιο αστυνομικών του ΤΕΕΜ το πρωί της Πέμπτης, έξω από την Τεκτονική Στοά, στη συμβολή της Αχαρνών και της Σουρμελή:

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης είχε ειδοποιήσει με τηλεφώνημά του για τον εκρηκτικό μηχανισμό, δίχως να δώσει λεπτομέρειες για τον ακριβή χρόνο της έκρηξης. Αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και απέκλεισαν τμήματα της Αχαρνών, της Σουρμελή, της Μάγερ και της Αβέρωφ.

Λίγη ώρα αργότερα, την ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της Στοάς.

Μαρτυρία: Ο δράστης φώναξε «Γ@μ@ τη μασονία σας»

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον δράστη περιέγραψε στους δημοσιογράφους που έφτασαν στο σημείο το πώς ο δράστης τοποθέτησε τη βόμβα στην Τεκτονική Στοά, αλλά και το τι ακολούθησε μετά την πρώτη έκρηξη.

«Την ώρα που πέρναγα από την οδό Σουρμελή είδαν κάποιον που ακούμπησε κάτι κάτω, αλλά προχώρησα με τον σκύλο. Μόλις έφτασα στη γωνία Αλκιβιάδου και Σουρμελή έγινε η έκρηξη. Ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είπα στην Αστυνομία τι φόραγε αυτό το άτομο. Αμέσως έτρεξε στη γωνία Σουρμελή και Αχαρνών και άρχισε να φωνάζει ”Γ@μ@ τη μασονία σας” τρεις φορές και έφυγε. Ήταν νεαρής ηλικίας. Δεν ξέρω τι άφησε, είτε άφησε σακίδιο πλάτης, είτε σακούλα. 6:35 ακριβώς έγινε η έκρηξη. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να έρθουν, ήρθαν αμέσως μετά την έκρηξη», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μηχανισμοί ήταν πολύ μικρής ισχύος, αποτελούνταν από κροτίδες, μεταλλικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό και άλλα υλικά σε μια πρόχειρη συνδεσμολογία, που δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές ομάδες που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς με βομβιστικές ενέργειες.

Μάλιστα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο δεύτερος μηχανισμός, που ήταν μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, είχε τέτοια συνδεσμολογία που δεν θα μπορούσε να εκραγεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Πηγή