Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τελευταίο «αντίο» στον πρώην δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Μπάμπη Μπεχλιβανίδη

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης και άνθρωποι της ανανεωτικής Αριστεράς αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Μπάμπη Μπεχλιβανίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο εκλιπών εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος το 1975 με την υποστήριξη του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΔΑ και οι συμπολίτες του ανανέωσαν τη θητεία του άλλες τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο έως το 1994. Τη χρονιά εκείνη εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή νομάρχη στον Τομέα Οικονομικής Ανάπτυξης, μέχρι το 1998.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929 και στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται φυλακίσεις και εξορίες κατά διαστήματα, από το 1958 έως το 1970.

«Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια ενός καταξιωμένου στελέχους της αυτοδιοίκησης και ενός σημαντικού αγωνιστή της Αριστεράς.

Ο δυναμισμός και το πάθος του προς όφελος των πολιτών της Νέας Σμύρνης αλλά και της Αττικής παρέμεινε σταθερό όλα τα χρόνια των θητειών του.

Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης υπήρξε πρωτοπόρος δήμαρχος της Αριστεράς και αναβάθμισε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Νέας Σμύρνης. Η συνεισφορά του τόσο στον χώρο της Αριστεράς όσο και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξε πολύ σημαντική», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Στην κηδεία του Μπάμπη Μπεχλιβανίδη παρέστη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης υπήρξε ο άνθρωπος που “δίδαξε” στην Αριστερά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγωνιστής με όλη τη σημασία της λέξης ο ίδιος, σε όλες τις κορυφαίες στιγμές των σύγχρονων δημοκρατικών αγώνων, από την Αντίσταση μέχρι σήμερα, μέσα από τις καινοτόμες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά τη μακρόχρονη θητεία του στον Δήμο Ν. Σμύρνης, διαμόρφωσε ένα νέο υπόδειγμα αριστερού δημάρχου, που πήγαινε πέρα από την απλή διεκδίκηση και έθετε τις βάσεις μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, οικολογικής, κοινωνικά ευαίσθητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και στην τοπική κοινωνία της Ν. Σμύρνης που τον περιέβαλε όσο ζούσε με την εμπιστοσύνη της. Οι νεότεροι θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη».


Πηγή