Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τερέζα Μέι για πρόωρες εκλογές: Είχα τα κότσια να το κάνω

«Είχα τα κότσια να το κάνω»: χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που δεν ταιριάζει σε μία πρωθυπουργό η Τερέζα Μέι υπερασπίστηκε χθες Παρασκευή την απόφασή της να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου, παρά τη μείωση στα ποσοστά του κόμματός της καθώς πλησιάζει η ημέρα της ψηφοφορίας.

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, η Βρετανίδα πρωθυπουργός συμμετείχε χθες το βράδυ σε εκπομπή του BBC μαζί με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στη διάρκεια της οποίας δέχθηκαν ερωτήσεις από τους τηλεθεατές και έναν δημοσιογράφο.

Στη χθεσινή εκπομπή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μέι αναγκάστηκε να εξηγήσει τις επαναλαμβανόμενες μεταστροφές που έχει κάνει σε πολλά θέματα, ξεκινώντας από την απόφασή της να κηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα το κάνει.

«Θα έπρεπε να έχω μείνει στη θέση μου μερικά χρόνια ακόμη και να μην προκηρύξω εκλογές. Είχα τα κότσια να το κάνω», δήλωσε η επικεφαλής των Συντηρητικών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν μετάνιωσε για την απόφασή της, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα της θα κερδίσει τις εκλογές, είναι λιγότερο ευνοϊκές σε σχέση με λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

«Η μοναδική δημοσκόπηση που μετρά είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εκλογών», τόνισε.

Μια ακόμη δύσκολη στιγμή για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό ήταν όταν μια νεαρή κοπέλα που πάσχει από νοητική υστέρηση σχεδόν ξέσπασε σε κλάματα όταν περιέγραψε ένα εθνικό σύστημα υγείας ανίκανο να αντιμετωπίσει ανθρώπινα τις δυσκολίες της.

«Δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογία για τον τρόπο που σας συμπεριφέρθηκαν», απάντησε η Μέι, λέγοντας ότι επιθυμεί να βελτιώσει τη στήριξη που λαμβάνουν οι άνθρωποι με νοητικά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Κόρμπιν ξεκίνησε τονίζοντας ότι δεν έχει συνάψει συμφωνίες με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης και καταδικάζοντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Ο επικεφαλής των Εργατικών είπε: «Λυπάμαι πολύ που δεν πρόκειται για τηλεμαχία. Είναι μια σειρά ερωτήσεων. Πιστεύω ότι είναι κρίμα που η πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην τηλεμαχία».

Επέμεινε μάλιστα ότι το προεκλογικό μανιφέστο του κόμματός του δεν είναι «ένας κατάλογος ευχών», τονίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να επενδύσουμε στη χώρα μας».

localStorage.clear();


Πηγή