Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τετ α τετ Γ. Παπανδρέου με Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη -Ενόψει διαδοχής στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Συνάντηση στη Μαδρίτη είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον Νοέμβριο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε στη Μαδρίτη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και Πρόεδρο του PSOE, Πέδρο Σάντσεθ, ενόψει της διοργάνωσης του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα κρίσιμα θέματα της παγκόσμιας ατζέντας, καθώς και την ανάγκη προώθησης των προοδευτικών πολιτικών, την ενδυνάμωση των σοσιαλιστικών κομμάτων και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Οι κ.κ. Σάντσεθ και Παπανδρέου συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για θέματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής , η καταπολέμηση των ανισοτήτων και τον έλεγχο των όπλων μαζικής καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του στις αρχές Αυγούστου, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα, αποκάλυψε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς «σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «El Pais», ο Πέδρο Σάντσεθ αναζήτησε συμμαχίες για να εκλεγεί πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΙS) στο Συνέδριο που θα γίνει στη Μαδρίτη από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επόμενος επικεφαλής.


Πηγή