Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τετ α τετ Κουτσούμπα με Μίχαλο στον Περισσό

Συνάντηση στην έδρα του ΚΚΕ, στον Περισσό, είχαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο. Σε αυτήν παραβρέθηκαν, επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του τμήματος ΕΒΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μίχαλος εστίασε στη σημασία μίας πολιτικής που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού άλματος, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ελληνική καπιταλιστική οικονομία.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, ιδίως στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Ακόμη, μίλησε για τις θέσεις του ΕΒΕΑ όσον αφορά την ανάγκη άρσης των capital controls, τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών στο 15% για όλες τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης περί «δίκαιης» ανάπτυξης, στην πολιτική υπερφορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων και στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Εστίασε στα ριζικά διαφορετικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, τις προτάσεις του ΚΚΕ για αυτά τα ζητήματα.

localStorage.clear();


Πηγή