Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Τζανακόπουλος για ΝΔ: Τα παθήματα δεν της έγιναν μαθήματα

Για αμηχανία κατηγορεί τη ΝΔ, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευσης αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σήμερα πέτυχε να ισχύσει ρήτρα ανάπτυξης για τη ρύθμιση του χρέους, την επέκταση ωριμάνσεων και πάγωμα των επιτοκίων για 15 χρόνια, εξασφάλισε τη δέσμευση του Eurogroup ότι θα στηρίξει τη χώρα μας για την έξοδο στις αγορές αλλά πέτυχε και συγκεκριμένες δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και την ίδρυση Αναπτυξιακής τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως με τη σημερινή απόφαση αίρεται η αβεβαιότητα και εξασφαλίζεται αφενός ο καθαρός διάδρομος για την ελληνική οικονομία αφετέρου η ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τονίζει πως δικαιώθηκε η ελληνική πλευρά που δεν πήρε ότι της έδωσαν στις 22 Μαΐου και διεκδίκησε μια συνολική συμφωνία.

Καταλήγοντας ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει «αυτό που απομένει στη ΝΔ είναι η ντροπιαστική της στάση καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τα παθήματα δεν της έγιναν μαθήματα».

localStorage.clear();


Πηγή