Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τζανακόπουλος για Τουρκία: Θα εξαντλήσουμε όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες

Όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές της δυνατότητες θα εξαντλήσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται εδώ και 140 ημέρες στην Αδριανούπολη. Χθες το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε για ακόμα μία φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Σε συνέντευξή του στον Αντέννα, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για την εποχή μετά την 20η Αυγούστου και σημείωσε ότι οι δυνατότητες για τις πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν, μετά και το τυπικό τέλος της μνημονιακής επιτροπείας την 21η Αυγούστου, θα είναι αρκετά μεγαλύτερες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πέραν των άλλων, υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2019 να δούμε μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης, καθώς δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος περίπου 750 εκατ. «που θα είναι διαρκής, δηλαδή πλέον δεν θα είναι η λογική ενός κοινωνικού επιδόματος που θα δίνεται εφάπαξ και μόνο στην περίπτωση που έχουμε υπερπλεόνασμα». «Έχουμε» τόνισε «μια διαρκή δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος αυξάνεται περισσότερο το 2020 και πάει λέγοντας. Επομένως, εκεί πια θα δούμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η 4ετία θα εξαντληθεί και πως «η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της, γιατί βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο τού προγράμματος και βγαίνει σε μια φάση που θα μπορεί να ασκήσει με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πολιτικές κοινωνικής στήριξης».

localStorage.clear();


Πηγή