Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τζανακόπουλος: Οι φράσεις «Αδέρφια μου ναζιστές» ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται

Επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία και την παρουσία του στο χθεσινό συλλαλητήριο εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Είναι διαφορετικό πράγμα η αγωνία του κόσμου και άλλο η προσπάθεια ακραίων στοιχείων να καπηλευθούν, όπως έγινε και χθες στο συλλαλητήριο όπου ακραίοι έδωσαν, κυρίως, τον τόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν σαφές. Καμία χρήση του όρου “Μακεδονία”. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτή την πολιτική θέση», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς αν ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι θα πάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα», ενώ ερωτηθείς για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό απάντησε: «Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ενώ σχολιάζοντας μια σαρκαστική προσφώνηση που χρησιμοποίησε στη χθεσινή ομιλία του ο Μίκης Μίκη Θεοδωράκης ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Τέτοιες φράσεις όπως “Αδέρφια μου ναζιστές” ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο».

localStorage.clear();


Πηγή