Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τζεντιλόνι: Απάντηση σε έγκλημα πολέμου η επιχείρηση Τραμπ

«Η επιχείρηση που διέταξε την περασμένη νύχτα ο Τραμπ είναι μια βάσιμη απάντηση σε ένα έγκλημα πολέμου. Σε όποιον χρησιμοποιεί χημικά όπλα δεν μπορεί να δίδονται ελαφρυντικά» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Πιστεύω πως τις εικόνες που αναγκασθήκαμε να δούμε τις περασμένες ημέρες, μετά την χρήση χημικών όπλων, δεν μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι μπορεί να τις ξαναδούμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε επίσημο ανακοινωθέν του, παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει: «Η Ιταλία κατανοεί τους λόγους μιας στρατιωτικής επιχείρησης, με σύμμετρη δράση σε ότι αφορά τον χρόνο και τον τρόπο πραγματοποίησής της, ως απάντηση σε μια απαράδεκτη αίσθηση ατιμωρησίας αλλά και ως μέσο πρόληψης όσον αφορά ε περαιτέρω κινδύνους χρήσης χημικών όπλων από μέρους του ‘Ασαντ, πέρα από τις περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων που έχουν ήδη διαπιστωθεί από τον ΟΗΕ».

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις επιθέσεις με χημικά όπλα «απάνθρωπες» και «ελεεινές» και ζητά να αναλάβει δράστη το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο την έκδοση ενός συναινετικού ψηφίσματος.


Πηγή