Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Τζεν Ψάκι: Μετά τον Λευκό Οίκο, με δική της εκπομπή στο MSNBC -Όλες οι λεπτομέρειες

Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι εντάσσεται στο δυναμικό του MSNBC και θα παρουσιάζει τη δική της εκπομπή από το 2023.

Το καλωδιακό κανάλι ειδήσεων, που ανήκει στον όμιλο NBC Universal, ανακοίνωσε σήμερα το νέο του απόκτημα. Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο στις 13 Μαΐου.

Θα εμφανίζεται σε εκπομπές του MSNBC και του NBC News έως ότου ετοιμαστεί το προσωπικό της σόου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το ειδησεογραφικό τμήμα, η εκπομπή της Ψάκι θα μεταδίδεται από την πλατφόρμα streaming Peacock του NBC Universal από το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τζεν Ψάκι: Γιατί δεν θα έχει τώρα εκπομπή στο MSNBC

Στην παρούσα φάση, η Τζεν Ψάκι δεν θα έχει εκπομπή στο MSNBC, μια απόφαση που προκάλεσε έκπληξη για τέτοιου υψηλού προφίλ πρόσληψη. Η επιτυχημένη θητεία της στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την έχει κάνει πρόσωπο οικείο στους τηλεθεατές και το MSNBC θα μπορούσε να την αξιοποιήσει στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time), επισημαίνουν αναλυτές.

Βούρκωσε η Τζεν Ψάκι στο τελευταίο της briefing στο Λευκό Οίκο -Το συγκινητικό «αντίο» [βίντεο]

Ιστορική στιγμή στον Λευκό Οίκο: Η Καρίν Ζαν-Πιερ είναι η πρώτη μαύρη και γκέι εκπρόσωπος

Η μεγαλύτερη σταρ του MSNBC, η Ρέιτσελ Μάντοου, έχει περιορίσει την παρουσία της στο κανάλι σε μια φορά την εβδομάδα, τα βράδια της Δευτέρας. Το δίκτυο εναλλάσσει τους παρουσιαστές στη ζώνη των 9 μ.μ. τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Τζεν Ψάκι: Δεν είναι καινούργια στις τηλεοπτικές ειδήσεις

Η Τζεν Ψάκι δεν είναι καινούργια στις τηλεοπτικές ειδήσεις. Υπήρξε συνεργάτιδα του CNN αφότου διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το 2004 συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Το όνομα της Ψάκι συγκαταλέγεται πλέον σε μια λίστα από πρώην εκπροσώπους του Λευκού Οίκου που βρήκαν θέση σε ενημερωτικές εκπομπές τηλεοπτικών δικτύων. Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος κατείχε τη θέση της Ψάκι επί προεδρίας Κλίντον προτού ενταχθεί στο δυναμικό του ABC News. Η Ντάνα Περίνο, συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «The Five» του Fox News, ήταν στην ίδια θέση επί προεδρίας Τζορτζ Μπους (του νεότερου), ενώ διευθύντρια επικοινωνίας εκείνη την περίοδο είχε διατελέσει η Νικόλ Ουάλας του MSNBC.

Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τραμπ, η Κέιλι ΜακΈβανι, είναι συμπαρουσιάστρια του talk show «Outnumbered» στο Fox News, ενώ ο Σον Σπάισερ (επίσης εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τραμπ) έχει εκπομπή στο Newsmax.

Την Τζεν Ψάκι διαδέχθηκε προ ημερών η Καρίν Ζαν-Πιερ, η οποία έγινε η πρώτη μαύρη και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που ανέλαβε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.


Πηγή