Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τζονσον: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ όπως ο Χίτλερ τους Ολυμπιακούς του Βερολίνου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιχειρήσει να ενισχύσει την εικόνα της Ρωσίας, μέσω της διοργάνωσης του Μουντιάλ, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον του Αδόλφου Χίτλερ όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στη ναζιστική Γερμανία, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει φέτος, τον Ιούνιο και το Ιούλιο, το Μουντιάλ. Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας συμφώνησε με έναν βουλευτή ο οποίος είπε ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει αυτήν την αθλητική διοργάνωση για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό, συγκρίνοντας την με τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Βερολίνο το 1936.

«Ο χαρακτηρισμός σας για το τι θα συμβεί στη Μόσχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε όλες τις (αθλητικές) εγκαταστάσεις, ναι πιστεύω ότι ο παραλληλισμός με το 1936 είναι ασφαλώς σωστός» είπε ο Τζόνσον.

Ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός της Ρωσίας και της χιτλερικής Γερμανίας είναι απαράδεκτος, τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αντιδρώντας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

«Τέτοιου είδους παραλληλισμοί… είναι απαράδεκτοι και κατώτεροι του επικεφαλής ενός διπλωματικού σώματος ενός ευρωπαϊκού κράτους», υποστήριξε στη σελίδα της στο facebook η Ζαχάροβα.

Ο Τζόνσον, όπως είπε, έχει δηλητηριαστεί με μίσος και θυμό, σημειώνοντας ότι θεωρεί τρομακτικό ότι αυτός εκπροσωπεί μια πυρηνική δύναμη.

localStorage.clear();


Πηγή