Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Την ατζέντα για την προοδευτική διακυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

«Συμβόλαιο αλλαγής» 11 σημείων για την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων μετά τη μάχη της κάλπης θα παρουσιάσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Μετά το πρόγραμμα για τις πρώτες 50 ημέρες που ρίχνει το βάρος στα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει στο τραπέζι την ατζέντα με την οποία θέλει να διαπραγματευτεί για την προοδευτική κυβέρνηση και θα καλέσει τα κόμματα να τοποθετηθούν.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που θα έχει ως βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάζει στις αλλαγές που προτείνει στα εργασιακά, στην αύξηση των μισθών, τη ρύθμιση χρεών, τη στήριξη των νέων καθώς επίσης σε σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Τα 11 αυτά σημεία θα μπουν ως βάση της συζήτησης και όχι ως προαπαιτούμενα αν και όπως σημείωναν στελέχη του κόμματος είναι πολύ δύσκολο κάποιος από το λεγόμενο προοδευτικό χώρο να αρνηθεί τις παρεμβάσεις σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Ο Τσίπρας αποκλείει ρητά το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη

Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε μαχαίρι κάθε συζήτηση για το σχέδιο «Δήμητρα» και για τα περί δραχμής του Γιάνη Βαρουφάκη υπενθυμίζοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που τα έσπασαν και τέθηκε εκτός κυβέρνησης ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25.

«Εγώ θέματα νομίσματος δεν έθεσα σε συζήτηση», ούτε σε διαπραγμάτευση όταν ο κ. Σόιμπλε τα έθετε ως θέματα. «Δεν θα βάλουμε αυτή τη συζήτηση στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ενώ σχολιάζοντας το αν το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» θυμίζει ΠΑΣΟΚ απάντησε χαμογελώντας «τι να κάνουμε; Αφού πρέπει να έχουμε και το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα σε κυβέρνηση συνεργασίας».

Τσίπρας: Βγαίνουν τα κουκιά για κυβέρνηση του πρώτου κόμματος με το τρίτο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι είναι πολύ πιθανό να βγαίνουν τα κουκιά για κυβέρνηση του πρώτου κόμματος με το τρίτο από την κάλπη της απλής αναλογικής και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική καθώς οι προοδευτικές δυνάμεις θα κληθούν να απαντήσουν στο αν θα δώσουν κι άλλη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ακόμη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο.


Πηγή