Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τι έδειξαν νέοι φοροέλεγχοι σε επιχειρήσεις στην Αττική

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις, ενώ σε 2 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ, καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκε:

  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 7 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
  • σε αναψυκτήριο και εστιατόριο η μη έκδοση 17 συνολικά αποδείξεων,
  • σε μεζεδοπωλείο και καφέ – μπαρ, η μη έκδοση 4 συνολικά αποδείξεων.

Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

localStorage.clear();


Πηγή