Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι απαντά η Μινέρβα στο πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τη διαπίστωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποφάσισε την επιβολή προστίμου στη Μινέρβα, αμφισβητεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι θα επιδιώξει την ακύρωσή της.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων σχετικά με όρους σε συμβάσεις της με τους χονδρέμπορους/διανομείς της των ετών 2006 & 2009, εξέδωσε την απόφαση υπ’ αριθμ.657/2018, με την οποία διαπιστώνει ότι εισήχθησαν κάθετοι περιορισμοί του ανταγωνισμού στην αγορά της μαργαρίνης και του βουτύρου.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων, η Μινέρβα συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρμόδιες αρχές, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία και εξηγήσεις που ζητήθηκαν, από τα οποία προκύπτουν, δίχως αμφιβολία, οι διαφανείς και σύννομες εμπορικές πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία στην αγορά» επισημαίνεται.

Παράλληλα, η εταιρεία, όπως αναφέρεται, «υπέβαλε στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο Σχέδιο Ανάληψης Δεσμεύσεων, ώστε να αρθούν οι όποιες ανησυχίες που ενδεχομένως να προκληθούν τόσο στην Επιτροπή όσο και στους συνεργαζόμενους χονδρέμπορους.

Ωστόσο, παρά την ουσιαστική και τυπική πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές των διατάξεων της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και την πλήρη ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η τελευταία προέβη στη διαπίστωση της ανωτέρω παράβασης.

Η Μινέρβα αμφισβητεί την διαπίστωση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τη θεωρεί προδήλως εσφαλμένη και προτίθεται να επιδιώξει την ακύρωσή της κατά τα νομίμως προβλεπόμενα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μινέρβα «δεσμεύεται πως συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα τη σύννομη εμπορική της δραστηριότητα, με προσήλωση στην αξία του υγιούς ανταγωνισμού που την έχει θέσει στην κορυφή της εμπιστοσύνης κάθε νοικοκυριού της Ελλάδος και του εξωτερικού».

localStorage.clear();


Πηγή