Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τι κάνει ένας από τους σημαντικότερους προγραμματιστές του κόσμου για να σταματήσει να είναι… καθίκι

Ο Linus Torvalds δεν χρειάζεται πιθανότατα συστάσεις, καθώς είναι ο προγραμματιστής πίσω από το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα Linux!

Και μας λέει τώρα πως κάνει αρκετά διαλείμματα από τη σπουδαία του δουλειά ώστε «να πάρω λίγη βοήθεια και να καταλάβω τα συναισθήματα των ανθρώπων, μαθαίνοντας να αντιδρώ καταλλήλως».

Ο Torvalds έχει τη φήμη του «λαμπρού καθικιού», όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον ξέρουν, ήδη από το 1991, όταν παρουσίασε το Linux του, κάτι που έχει απομακρύνει πολλούς από τη συνεισφορά τους στο λειτουργικό, ειδικά τις γυναίκες και τους πιο ευαίσθητους της τεχνολογικής βιομηχανίας.

«Οι επιπόλαιες επιθέσεις μου με emails», λέει πια αυτός στην κοινότητα του Linux, «έχουν υπάρξει και μη επαγγελματικές και αχρείαστες. Ειδικά όταν το κάνω προσωπικό. Στον αγώνα μου για καλύτερα αποτελέσματα, αυτό μου έβγαζε νόημα. Τώρα ξέρω πως δεν ήταν εντάξει και λυπάμαι πραγματικά».

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ισχυρίζονται πως δεν θα κάνει και καμιά μεγάλη διαφορά η «συγγνώμη» του έπειτα από τόσα χρόνια κακής συμπεριφοράς, ο ίδιος το έχει πάρει πολύ στα σοβαρά, κάνοντας ακόμα και μακρά διαλείμματα από τη δουλειά για να επικεντρώνεται στην επαγγελματική βοήθεια.

Και όλα αυτά τα κάνει ο άνθρωπος που σκάρωσε το Linux, που μπορεί να μην είχε την απήχηση που θα περίμενε ως εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα για τα PC, βρήκε ωστόσο τη θέση του στους περισσότερους σέρβερς και data centers που τροφοδοτούν το ίντερνετ. Για να μη μιλήσουμε για το πόσο στήριξε στο Linux η Google το δικό της και πανταχού παρόν πια Android…

localStorage.clear();


Πηγή