Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι συνέβη στο Μπαλμόραλ από χθες το ξημέρωμα μέχρι το θάνατο της Ελισάβετ: Μόνο ο Κάρολος και η Αννα πρόλαβαν

Πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή χθες η βασίλισσα Ελισάβετ, αποκαλύπτει η Daily Mail.

Σύμφωνα με αυτές τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας, ωστόσο πιστεύεται ότι κάποια από αυτά δεν έφτασαν εγκαίρως στο Μπαλμόραλ πριν η βασίλισσα φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με την Daily Mail μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά της, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα, που βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία την ώρα που η υγεία της βασίλισσας έπαιρνε τη δραματική τροπή προς το χειρότερο, κατάφεραν να φτάσουν στο βασιλικό κτήμα πριν από το θάνατό της, δήλωσαν πηγές χθες το βράδυ.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Πρίγκιπας Έντουαρντ, η σύζυγός του Σόφι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πέταξαν από το Μπέρκσαϊρ με ιδιωτικό τζετ στο Αμπερντίν με σκοπό να φτάσουν εγκαίρως στο Μπαλμόραλ για να τη δουν. Όπως γίνεται κατανοητό ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στο κτήμα.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τη σύζυγό του Μέγκαν στο Λονδίνο χθες το βράδυ, προσπάθησε επίσης να φτάσει εγκαίρως στο Μπαλμόραλ. Αλλά έφτασε στις 8 μ.μ., σχεδόν μιάμιση ώρα αφότου το κοινό ενημερώθηκε για τον θάνατο της Βασίλισσας.

Ποιοι είδαν την Ελισάβετ πριν πεθάνει -Οι πληροφορίες της Daily Mail

Περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι βρέθηκαν στο πλευρό της βασίλισας Ελισάβετ πριν πεθάνει δίνει η Daily Mail. Σύμφωνα με αυτές, όλα τα παιδιά της, καθώς και ο εγγονός της πρίγκιπας Γουίλιαμ, έσπευσαν στο Μπαλμόραλ την Πέμπτη, αφού οι γιατροί «ανησύχησαν» για την υγεία της. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε μια δήλωση στις 12.32 μ.μ. λέγοντας ότι οι γιατροί της βασίλισσας «ανησυχούν» για την υγεία της και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική επίβλεψη ενώ τα μέλη της οικογένειας ενημερώθηκαν.

Ο Κάρολος βρισκόταν ήδη στο πλευρό της μητέρας του στο αγαπημένο της σπίτι στα Χάιλαντ, αφού ανώτεροι βοηθοί, φοβούμενοι το χειρότερο, έστειλαν το ελικόπτερο της Βασίλισσας από το Γουίνδσορ στις 6.48 π.μ. για να τον παραλάβουν από το Dumfries House, όπου είχε μείνει τη νύχτα καθώς είχε αρκετές επίσημες υποχρεώσεις. Έφτασε στο Μπαλμόραλ στις 10.27 π.μ.

Η Καμίλα Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγός του Καρόλου -που πλέον είναι η βασιλική σύζυγός, όπως ζήτησε η Ελισάβετ Β’ νωρίτερα φέτος- βρισκόταν ήδη στο Birkhall, το σκωτσέζικο καταφύγιο του ζευγαριού, και στη συνέχεια τον συνόδευσε στο Μπαλμόραλ.

Γίνεται αντιληπτό ότι η κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, βρισκόταν ήδη με τη μητέρα της καθώς είχε αναλάβει επίσημες υποχρεώσεις στην περιοχή. Το προσωπικό κανόνισε να παραλάβει τζετ τα άλλα παιδιά της Βασίλισσας – τον Πρίγκιπα Εντουαρντ και την σύζυγό του Σόφι, την οποία η Βασίλισσα λάτρευες και της συμπεριφέρεται σαν δεύτερη κόρη, τον Πρίγκιπα Άντριου και να τους μεταφέρει στο Αμπερντίν. Ο εγγονός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, τους συνόδευσε, η σύζυγός του Κέιτ ωστόσο παρέμεινε με τα τρία τους παιδιά, καθώς ξεκίνησαν σχολείο.

Όλοι τους έφτασαν στη Σκωτία στις 4 μ.μ., πέρασαν τις πύλες του Μπαλμόραλ με ένα Range Rover που οδηγούσε ο Γουίλιαμ στις 5.06 μ.μ. και αν και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν επιβεβαιώσει την ώρα του θανάτου, πιστεύεται ότι δεν κατάφεραν να δουν την πολυαγαπημένη τους μητριάρχη πριν πεθάνει.

Κατά σύμπτωση, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ- που δυστυχώς έχουν αποξενωθεί από τα περισσότερα μέλη της οικογένειας – βρίσκονταν στη Βρετανία και επρόκειτο να βρεθούν σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Όπως σημειώνει η Daily Mail πάντως, υπήρξε μία σύγχυση όταν ο εκπρόσωπός τους είπε αρχικά ότι τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν θα πετούσαν μέχρι το Μπαλμόραλ για να συναντήσουν την οικογένεια, κάτι που προκάλεσε έκπληξη καθώς οι σύζυγοι κανονικά είναι απίθανο να βρίσκονται με στενούς συγγενείς σε μια στιγμή προσωπικής θλίψης. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Χάρι θα ταξίδευε μόνος του και τελικά έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς του στις 7.52 μ.μ. Ήταν ακόμα στον αέρα όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατος.

Ο θάνατος της βασίλισσας ανακοινώθηκε τελικά στις 6.32 μ.μ. σε μια σύντομη δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έγραφε: «Η Βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο Βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

Ο γιος της βασίλισσας, Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι τώρα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα του και τώρα, μαζί με τη σύζυγό του, ονομάζονται Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέμπριτζ. Ο Γουίλιαμ είναι επίσης τώρα ο «διαδόχος» του βρετανικού θρόνου.

Πλήθος κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ πυροδότησε μία τεράστια έκρηξη συγκίνησης, με χιλιάδες κόσμου να συγκεντρώνονται έξω από τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και άλλων βασιλικών κτιρίων χθες βράδυ.

Κάποια στιγμή, από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να ηχεί το «God Save The Queen» ενώ στη συνέχεια παρευρισκόμενοι φώναξαν «Long Live The King».

Άλλοι άφησαν λουλούδια έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ – όπου η βασίλισσα είχε περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου της μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Και σε ένδειξη της σημαντικής παγκόσμιας επιρροής και απήχησης της Βασίλισσας, θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας άφησαν λουλούδια έξω από τις βρετανικές πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον, του Βερολίνου και του Όσλο.

Ακόμη και το προσωπικό του βασιλικού νοικοκυριού δάκρυσαν χθες, για την απώλεια του πολυαγαπημένου αφεντικού τους, αλλά και αρχηγού του κράτους. «Όσο και αν προσπαθείς να προετοιμαστείς για αυτή τη στιγμή, σε χτυπάει σαν ένας σωρός τούβλα. Είναι αναντικατάστατη. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα ξαναδούμε αυτό το σκανδαλιάρικο χαμόγελο. Υπάρχει μια βαθιά αίσθηση σοκ».


Πηγή