Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τον έγλειψε ο σκύλος του και του έκοψαν τα πόδια

Ένας άνδρας υπέστη μία λοίμωξη στο αίμα του αφού τον έγλειψε ο σκύλος του και σε μία ατυχή όσο και ασυνήθιστη σειρά γεγονότων, χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλούς ακρωτηριασμούς.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Greg Manteufel ήταν ένας υγιής άνθρωπος. «Του αρέσει πολύ να καβαλάει τη Χάρλεϋ που έχει», λέει η γυναίκα του.

Η Dawn Manteufel δήλωσε ότι ο άνδρας της ήταν απολύτως υγιής, αλλά ενώ αρχικώς θεώρησαν ότι είχε γρίπη, σύντομα ο Greg βρέθηκε στην εντατική. «Τον χτύπησε με λύσσα. Σε όλο του το κορμί. Έμοιαζε σαν κάποιος να τον έχει χτυπήσει με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ» τόνισε.

Όπως αναφέρει το fox6now.com, η Dawn Manteufel ανέφερε ότι η ζωή όπως την ήξεραν άλλαξε για πάντα. Προς το τέλος του Ιουνίου, οι αιματολογικές εξετάσεις κατέδειξαν ότι ο άνδρας της είχε προσβληθεί από το βακτήριο Capnocytophaga.

«Μέσα σε μία εβδομάδα του έκοψαν τα πόδια» είπε.

Η λοίμωξη, όπως φαίνεται, προσέβαλε τον οργανισμό του Greg από κάτι κοινό, όπως το να τον γλείψει ένας σκύλος, πιθανότατα ο δικός του.

«Αυτού του τύπου το βακτήριο προέρχεται από τα σάλια των σκυλιών. Η μόλυνση στο αίμα του προξένησε μία πολύ σοβαρή αντίδραση στον οργανισμό του» τόνισε η ειδική επί μολυσματικών νοσημάτων Silvia Munoz-Price.

Η αντίδραση αυτή προκάλεσε πτώση της αρτηριακής πίεσης του ασθενούς και ταχεία μείωση της κυκλοφορίας στα άκρα του.

«Μερικές φορές η κυκλοφορία του αίματος ελαττώνεται τόσο πολύ, ώστε τα χέρια και τα πόδια απλώς πεθαίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά η γιατρός.

Οι θεραπεύοντες γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα άκρα του.

«Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πώς έτσι ξαφνικά συνέβη αυτό, ενώ ο 48χρονος έχει περάσει όλη του τη ζωή με σκυλιά γύρω του» είπε η γυναίκα του. «Στους γιατρούς έλεγε συνέχεια “Κόψτε ό,τι χρειάζεται, αλλά κρατήστε με ζωντανό”. Και το έκαναν. Προς μεγάλη μας έκπληξη».

Οι γιατροί είπαν ότι ήταν καθαρή τύχη. «Περισσότερο από το 99% των ανθρώπων που έχουν σκυλιά δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ τέτοιο ζήτημα» τόνισε η Munoz-Price.

localStorage.clear();


Πηγή