Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τουρκία: Ο Ερντογάν τάζει μισό εκατομμύριο σπίτια στους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν πτώση της δημοτικότητάς του ενόψει των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες ένα στεγαστικό σχέδιο ύψους 50 δις. δολαρίων για την οικοδόμηση μισού εκατομμυρίου νέων κατοικιών και 50.000 γραφείων στη χώρα.

Το σχέδιο του Ερντογάν προβλέπει και την πώληση 250.000 οικοπέδων σε δικαιούχους με λίαν ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης σε βάθος εικοσαετίας και μηνιαίες δόσεις που θα ξεκινούν από τις 2.800 τουρκικές λίρες – δηλαδή 125 δολάρια, αυτή τη στιγμή.

Τουρκία: Εκτίναξη πληθωρισμού πάνω από 80% τον Αύγουστο

Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί την επόμενη πενταετία, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν, σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται και ο καλπάζων πληθωρισμός έχει ωθήσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας, όπως η Κωνσταντινούπολη, οι τιμές έχουν διπλασιαστεί σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, πολύ περισσότερο από τις αυξήσεις των μισθών, όπου ο κατώτατος κυμαίνεται στα 300 δολάρια.

«Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε την οικοδόμηση 250.000 κατοικιών σε μια διετία», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι εξ αυτών τα 50.000 θα χτιστούν στην Κωνσταντινούπολη, τα 18.000 στην Άγκυρα και 12.500 στη Σμύρνη.


Πηγή